mpzajas Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 dołącze się do tematu żeby nie zakładać nowego Proszę o pomoc w identyfikacji jaki mam silnik bo musze kupić nowy a nie wiem czego szukać mój numer silnika to F9QD812C313017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 20 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Ehhhh szkoda gadać o tym mechaniku ...... :-/ Opisz w odpowiednim dziale na forum, by ktoś inny nie dał się nabrać na niefachowość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafo30 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Dziś auto odebrałem no i na start klima nie chłodzi :angry: po drodze do domu pojechałem do kolegi i ją nabił. Przy odbieraniu auta mechanik napomniał że rura metalowa która idzie od turbo do intercoolera jest pęknięta i gwiżdze turbo :mellow: dziwne bo przed było ok. Po przyjeździe do domu maska w górę i zaglądam co tam ciekawego no i poruszałem odmą no i coś lata :( podniosłem ją lekko i wyszła z bloku silnika. Oszaleć idzie!! :angry: Teraz pytanko czy ta rura będzie ok do Scenica II 1.9 dci 120KM ? http://allegro.pl/rura-turbiny-renault-megane-ii-1-9-dci-wroclaw-i6858662192.html I następne pytanko w jaki sposób powinien być zamontowany ten króciec metalowy do którego jest zamontowana odma ? [ Regulamin pkt.10 - odnośnie dodawania zdjęć na forum. -Prezes Edytowane 27 Czerwca 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 Podstawa odmy jest wbijana w blok. Bez silikonu i uszczelki. Jak ją wymieniasz to tylko na nową, nie jest droga nawet w aso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi