GWRV Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Cześć, niedawno kupiłem Renault Megane, niestety bez świateł FULL LED. Mocno zastanawiam się nad wymianą żarówek, i tu moje pytanie do was.. może ktoś przerabiał ten temat. Zastanawiam się nad zakupem z ebay żarówek Philips Diamond vision, światło podobno wygląda fajnie niestety droga słabo oświetlona(tak słyszałem) Druga opcja to xenony o mocy 20W a nie 35W jak to w normalnym xenonie - tak, taka żarówka nie wymaga auto-poziomowania i spryskiwaczy. a moze inne propozycje? Pozdrawiam Robert. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semthex Opublikowano 1 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Nie wiem czy w przypadku xenonu 20W i tak nie musi być na kloszu oznaczenia? Jak będzie H7 to co drugi policjant zatrzyma DR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWRV Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Witam. Dla wszystkich zainteresowanych polecam osram cool blu hyper. Żarówki świecą o wiele lepiej od standardowych i wyglądają jak xenon, polecam! Dodano: 10 mar 2017 - 11:32 http://ifotos.pl/zobacz/IMG2cyhxxxxx01703_aqnh.jpg Dodano: 10 mar 2017 - 19:23 http://ifotos.pl/zobacz/IMxG7b53xxxxxny603_asxrw.jpg Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 A próbował już ktoś włożyć pure vision led? One nie mają spryskiwaczy, pytanie co z osprzętem od jakiegoś samopoziomowania i czy nie było by problemu z software. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWRV Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Bardzo poważnie się zastanawiam nad tym, któregoś dnia przedzwonię do renualt z zapytaniem jakby to wyglądało. Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 10 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Jedna lampa kosztuje ok 600-800zł czyli ok 1500zł za komplet plus w optymistycznej wersji tylko kodowanie. Gorzej, jeśli jest potrzeby system poziomowania gdzieś w okolicach nadkoli jak w przypadku xenonów. Trzeba czekać na podpowiedź właścicieli pure led. Kolejne przemyślenia: Na pewno potrzeba systemu automatycznych świateł. Edytowane 14 Marca 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semthex Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Jedna lampa kosztuje ok 600-800zł Skąd ta cena? chyba jednak więcej a już na pewno w ASO? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 11 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Jasne, że chodzi o używane. Można kupić nawet za 300zł ale popękane, porysowane. Jak ktoś chce poświęcić swoje lampy i prze kleić szkło to może próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWRV Opublikowano 12 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 Ogólnie nie bawiłbym się w takie zmienianie lamp po kosztach.. nie mówię tutaj o nowych w ASO bo to faktycznie koszt ogromny, ale na internecie są oferty za lampy FULL LED w idealnym stanie za 1200-1500zł jedna. Licząc za dwie 3000zł plus sprzedając swoje stare myślę, że można odzyskać 1500zł. Więc jeżeli za 2000zł - 2500zł możemy mieć FULL LEDowe oryginalne lampy, to naprawdę opłacalne. Nawet gdyby ta cena razem z jakimiś "przeróbkami" miała skoczyć z powrotem do 3000zł, to i tak dobra cena :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semthex Opublikowano 12 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 No taka zamiana byłaby opłacalna pod warunkiem, że to jest tak faktycznie plug&play. Wychodzi mniej więcej tylko co przy zakupie auta - pakiet Techno 4000zł jak odejmiemy HUD to jest pewnie podobnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chucky80 Opublikowano 19 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Zastanawiam się, czy poza rezultatem natury powiedzmy estetycznej, rzeczywiście jest taka różnica na korzyść LED? Prawdę mówiąc sam chciałem je wciągnąć przy zakupie Meganki. Ale wyprzedażowych nie było z LEDami a nowy model oznaczał wykupienie całego pakietu (Renault zmieniło politykę dla modeli z 2017 roku), plus utrata wyprzedażowych upustów. Jak podsumowałem, kosztowałoby mnie to ok 13tyś zł więcej za mój kaprys i odpuściłem. Przesiadłem się z auta tej samej klasy ale dość już leciwego - 13 lat. Porównanie działania tych reflektorów (jedne i drugie H7) to i tak przepaść - na korzyść Megane oczywiście. A jak ma się to do innych samochodów tego samego segmentu ale zbliżonych wiekowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lol19pl Opublikowano 29 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2017 Mam pytanie co do właśnie żarówek H7, są 4 łącznie? Dwie do mijania i dwie do drogowych? i czy obie są H7? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GWRV Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2017 Byłem dzisiaj pytać w Renault o wymianę lamp na FULL LED. Niestety Pan z serwisu powiedział, że to kosztowna operacja.. zakup lamp, przetwornic, okablowanie, sterowniki, poziomowanie. Zdawałem sobie z tego sprawę, ale myślałem, że 3-3.5tyś będzie trzeba zapłacić. Realny koszt to 10-12tyś w ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro74 Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2017 Mam pytanie co do właśnie żarówek H7, są 4 łącznie? Dwie do mijania i dwie do drogowych? i czy obie są H7? Dwie żarówki H7 do świateł mijania oraz dwie żarówki H7 do świateł drogowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Czy w nowym Megane jest łatwy dostęp do wymiany żarówek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi