the_godfather Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 (edytowane) Witam. Planuję w najbliższym czasie montaż instalacji gazowej do Megane II 1.4 16V 98KM. Dzwoniłem w tej sprawie do gazownika, który zaproponował mi zestaw: - sterownik STAG GoFast, - wtryski AC-W01, - reduktor AC-R01, - butla w koło + wzmocnienie podłogi, - korek pod klapką, Kolektory rzecz jasna demontowane przed wierceniem, regulacja w trakcie jazdy z wykorzystaniem AFR. Czy taki zestaw będzie dobrze współpracował z tym silnikiem? Co można zrobić przed zleceniem montażu (np. wymienić świece, kable)? Czy opłaca się dokładać do np. komputera z OBD? Nie wiem, czy dobrze współpracowałby z samochodem z 2003 roku. Edytowane 9 Marca 2017 przez the_godfather Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 kable A jakie kable chce wymieniać kolega?? Przecież ten silnik nie ma kabli WN. Na każdy cylinder przypada jedna świeca ze swoją cewką zapłonową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_godfather Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Przecież ten silnik nie ma kabli WN. Kompletnie o tym zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moorgan Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Wtryski bierz AC-W02 lub AC W03 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_godfather Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 A gdyby zamontować reduktor AC-R02 + wtryski AC-W03? Dopłata powinna zmieścić się chyba w 100 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 STAG GoFast - spokojnie da radę. AC-R02 - w zupełności wystarczy Wtryski AC-W03 ewentualnie barracudy. OBD zbędne i tak nie wykorzystasz. Zmieniasz świeczki i filtr powietrza. Albo dostarcz to gazownikowi to wymieni przy montażu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_godfather Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Filtr powietrza wymieniany był w styczniu, więc chyba może zostać. Najprawdopodobniej zdecyduję się na zestaw z powyższego postu. Wielkie dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 9 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Ja z podobnym zestawem śmigam blisko 3 lata. Bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi