adamand1 Opublikowano 24 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2017 Posiadam standardowe fabrycznie radio ... niestety ostatnio mam problemy z odbiorem stacji radiowych - strasznie trzeszczą nawet rmffm ! proszę Was o porady co można zrobić ? zdiagnozować ? naprawić ? Proszę również o porady czy w jakiś sposób mogę wymienić (możliwie bezinwazyjnie) radio na lepsze ? z lepszym wzmacniaczem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 Obstawiam iż zgniła antena na dachu , zacznij od podmiany anteny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdamiGo Opublikowano 25 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2017 (edytowane) Ostatnio również szukałem przyczyny słabego zasięgu, wymieniłem bata, rozkręciłem podstawę, sprawdzałem przewody... ogólnie sobie odpuściłem już z myślą ze będę musiał kupić nową podstawę anteny... Po paru dniach testowałem sprężarkę pod zapalniczkę i ku mojemu zdziwieniu po odłączeniu rozgałęźnika za 6zł problem z zakłóceniami znikł. Tyle lat o problemie sprzężenia wiedziałem lecz we własnym samochodzie nie skojarzyłem problemu... I tutaj ciekawostka dla tych co nie wiedzą... zakłócenia radia mogą powodować nawigacje, ładowarki, rozgałęźniki, różnego rodzaju urządzenia nieoryginalne podłączone na stałe do prądu i nie tylko. Swego czasu nawet słyszałem że są takie nawigacje które zakłócają sygnały nawet w samochodach obok ;) lecz w tym wypadku akurat chodziło o sygnał GPS. Edytowane 25 Marca 2017 przez AdamiGo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
farmcio06081994 Opublikowano 30 Marca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2017 (edytowane) Podmień tuner, że możliwe że głupi fale radiowe Edytowane 30 Marca 2017 przez farmcio06081994 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raul1984 Opublikowano 10 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2017 witam, czy w Renault Megane 3 GrandTour (2011, Dynamique) w klapie bagażnika jest fabrycznie wzmacniacz antenowy podłączony do szyby? Bo u mnie tego brak, a radio słabo odbiera (w zależności od terenu itd). Od kolegi Renault Megane 3 (Hatchback, 2013 po lifcie, wersja Bose) jest tam wzmacniacz, podłączony do szyby (tej wtyczki)). Proszę o pomoc i ewentualne namierzenie gdzie kupić taki wzmacniacz (z okablowaniem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi