ferrit Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Jak w temacie. Jakie są zalecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekr Opublikowano 1 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2017 Rodzaj usługi Przebieg Rok eksploatacji Wymienić pasek akcesoriów i rolki 120000 6, 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Jak skomplikowana jest to wymiana ? Co trzeba zdemontować dodatkowo (łapa, inne). Ile czasu to zajmuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 11 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Wymienić pasek akcesoriów i rolki 120000 6, 12 To zalecenia serwisu. Nie lepiej trochę skrócić czas/kilometry dla świętego spokoju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 11 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2017 Rolka prowadząca, rolka z napinaczem i pasek zmienione. Trudne dojście ale poszło łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Jaki jest orientacyjny koszt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Same części to 300..400 zł. Czas 1 godz 30 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Kupowałeś taki zestaw http://allegro.pl/zestaw-paska-osprzetu-scenic-iii-megane-iii-1-4tce-i6544420206.html czy wszystko osobno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ferrit Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Osobno w lokalnym sklepie motoryzacyjnym. Cena 364 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fourier Opublikowano 25 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2017 Dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalzg Opublikowano 31 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2017 Dnia 5/1/2017 o 02:02, ferrit napisał: Jak w temacie. Jakie są zalecenia. Ja wymieniłem przy niecałych 60tys. km przebiegu i pasek był w bardzo kiepskim stanie, więc raczej bym nie czekał do 120 tys. km Pozostałe akcesoria nie zostały wymienione - były w bardzo dobrej kondycji. Pasek ~55 zł, wymiana 80 zł (podobno sporo do rozebrania, w tym kolektor) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Irishpiter Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Wymieniałem sam i kolektora zdejmować nie trzeba. Dostęp jest kiepski to prawda ale tak wygląda wszystko pod maską, mimo że to tylko 1,4 to ciasno jak diabli. Trzeba zdjąć koło, nadkole i już można pasek zmieniać. Nie wiem, po co kolektor odkręcać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekr Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Dnia 1.08.2017 o 11:06, Irishpiter napisał: Nie wiem, po co kolektor odkręcać. Rolka prowadząca ma uchwyt pod kolektorem. Ale można ją okręcić zostawiając jej mocowanie - mechanik średnio uczciwy jeśli policzył odkręcanie kolektora do wymiany paska z rolkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2017 Tak jak napisał Irishpiter - odkręcamy koło, zdejmujemy nadkole, odciągamy i blokujemy rolkę napinającą i wymieniamy pasek bez odkręcania czegokolwiek więcej. Warto sobie wydrukować lub zapisać na smartfonie schemat z książki serwisowej z prawidłowym ułożeniem paska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruku Opublikowano 18 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2018 Witam. Jakiej firmy pasek polecacie. Oryginalny pasek znalazłem tylko w komplecie z rolkami. Miałem 30tys km. temu wymieniany pasek z rolkami. Przy wymianie silnika uszkodzono mi pasek i chce sam pasek wymienić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi