danychn Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Witam drogich forumowiczów. Moje pytanie brzmi jakie powinny być tarcze w Megane II kombi 1,5 dci? Dzisiaj mierzyłem i z moich obliczeń wynika ze są 240 mm, ale nigdzie nie mogę znaleźć żadnych do kombi w tym rozmiarze, wszystkie tylko występują w rozmiarze 270 mm. Nie wiem czy ktoś zamienił tarcze czy nie ale 270 nie podejdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Ty nie obliczaj tylko zmierz.Jedyne co mi przychodzi do głowy to że "diler" tego auta jakimś cudem założył tylnią belkę od np.clio ii, bo akurat mu na placu leżała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 W mojej poprzedniej 1.5 101KM 2004 kombi miałem tarcze tył 7701207898 (270 mm), przód Bosch 0986478590 (280 mm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danychn Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Pomierzone i wychodzi dokladnie 239.6 mm. Czyli co mam belke zmieniac czy zakladac 240? Sam juz nie wiem auto sprowadzone z Francji pare lat temu. Tu raczej dzwona nie mialo no chyba ze wcześniejszy właściciele coś pominął Regulamin pkt. 5.6 - Prezes Edytowane 7 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 6 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 Obejrzyj dokładnie belkę ,jeśli nic tam się nie dzieje to zakładaj tarcze i klocki takie jak masz.Co innego gdyby ta belka miała wybite tuleje, wtedy ja bym poszukał belki w dobrym stanie razem z tarczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danychn Opublikowano 6 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2017 (edytowane) Belka jest w idealnym stanie renia po przeglądzie u mechanika i nie bylo sie do czego doczepic tylko tarcze. Dzieki za szybką odpowiedz, wiec zaklada tarcze i klocki nówki. Pozdrawiam i zycze milego weekendu wszystkim Regulamin pkt. 5.6 - Prezes Edytowane 7 Maja 2017 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi