lukasgda Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Generalnie w megance jest przepływka Continentala 5WK97021. Kupiłem używkę ale zapomniałem że może być przybrudzona. Mówiąc szczerze nie wiedziałem, że tak często trzeba ją czyścić. A najbardziej jestem rozczarowany serwisem Reno-Art przy ulicy Trakt Świętego Wojciecha 253 w Gdańsku. Stwierdzili, że jest wszystko super. A szef zapewniał że on czuję te dCi i w ogóle nie ma się do czego czepiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 Wiele rzeczy używanych lub zamienników do auta bym kupił, ale nigdy nie przepływkę. A ten 5WK97021 w oryginale kosztuje niecałe 300 zł, czyli jak na przepływomierz to baaardzo mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 1 godzinę temu, lukasgda napisał: A najbardziej jestem rozczarowany serwisem Reno-Art przy ulicy Trakt Świętego Wojciecha 253 w Gdańsku. Nie masz przymusu tam jeździć. Wybierz inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasgda Opublikowano 19 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 9 minut temu, Andrzej-2010 napisał: Nie masz przymusu tam jeździć. Wybierz inny Nie chcę zaśmiecać postu, ale jeździłem do innych - ogólnie masakra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 (edytowane) Najkorzystniej jest znaleźć mechanika zaufanego i u niego robić naprawy czy przeglądy. Poszukaj na forum, popytaj kolegów 2 godziny temu, lukasgda napisał: Kupiłem używkę ale zapomniałem że może być przybrudzona. Mówiąc szczerze nie wiedziałem, że tak często trzeba ją czyścić. W większości kłopoty użytkowników ( czy to benzyna czy diesel ) biorą się z zaniedbań w utrzymaniu czystości, szczelności układu dolotowego a więc też EGR ( dlatego zalecałem zaślepić ), który jest głównym problemem w samochodzie ; falowania obrotów, kopcenia, mulenia, duszenia się, dymków, chmurek, braku mocy lub spadków mocy itd. Edytowane 19 Września 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 4 godziny temu, lukasgda napisał: Mówiąc szczerze nie wiedziałem, że tak często trzeba ją czyścić. Może miałeś pecha bo normalnie przepływomierza się nie czyści. Bardzo łatwo go uszkodzić. Ja do przepływomierza zaglądam raz na 4-5 lat i to z bardzo miękkim pędzelkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 20 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Kolega aniewa należy do użytkowników wzorowych, natomiast w życiu codziennym jest b.dużo orłów, artystów, magików odnośnie użytkowania aut. Przepływomierz czyści się odpowiednim sprayem i suszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek5650 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 Przepływomierze się czyści i bardzo często przez to uszkadza. Ja tak miałem. Na nowym samochód odżył. Tak miałem w scenicu 1, 1.9dci. Ale czasami miałem że zapalała się kontrolka świec i tracił moc. Przyczyne znalazłem po kilku miesiącach. Zapchany jeden króciec w wacupompie, ten który idzie do turbo. Paproch był od zaworu ciśnienia, poprostu filtr węglowy się posypał. Wymiana wężyka, zaworu i przeczyszczenie wacupomy i samochód jak nówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 21 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2017 (edytowane) Kolego darek5650 , o jakim filtrze węglowym piszesz w aucie z silnikiem 1,9 dci ??? Zapchany króciec w vacu pompie, to z pewnością przez grudę olejową spieczoną Edytowane 21 Września 2017 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi