kowalikd Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Witam mam takie pytanie odnośnie opalania samochodu po nocy na zimno, zauważyłem że moja megane silnik 1.5 dci k9k 2013r raz odpala ładnie, a czasem kręci zapala, ale jakby miał zgasnać nie wiem jak to opisać dokładnie. Czasem też dosyć głośno odpala. Raz jesr tak raz tak. Gdy jest ciepły pali od strzału jak to wygląda u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 mam takie pytanie odnośnie opalania samochodu po nocy na zimno, A czym go OPALASZ Ognisko, opalarka, dysza na gaz czy jakaś inna metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 24 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2017 Kolego, widzę że jesteś zielony w tej materii. Podjedź do kumatego mechanika, wykonaj generalny przegląd silnika i wszystko będzie ogarnięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro81 Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Koledzy trochę Cię wyśmiali i słusznie. A to dlatego, że samochodu nie opalasz (chyba, że są takie metody), a odpalasz. Sprawdź może świece żarowe. Kolega Andrzej-2010 dobrze Ci napisał. Jedź do mechanika i zrób przegląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2017 Pomijając "opalanie" :) silnik 1.5 dci k9k 2013r raz odpala ładnie, a czasem kręci zapala a kiedyś nie zapali i co wtedy? Szybciutko do mechanika i po problemie. Może masz początki końca któregoś z czujników (położenia wałka rozrządu / wału korbowego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi