mar_bis Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Mam problem ze sterowaniem szybą kierowcy w MIII Ph 1 5 d. Ostatnio przycinała mi się szyba mniej więcej w połowie wysokości i było słychać jak coś ją spowalnia i przeskakuje. Aż dzisiaj - szyba działać przestała - nie było nawet słychać działania silnika. Po chwili - znów zaczęła działać. Rozebrałem drzwi, i nawaliłem smaru w mechanizm prowadzenia szyby - było go już mało. Szyba już przesuwała się bez problemu i bez oporów. Natomiast w kwestii sterowania - mogę ją podnieść, opuścić i tak z 5x... po czym przycisk przestaje reagować. Nie słychać nawet żeby silniczek próbował pracować. Wystarczy ze samochód chwilę odstoi - i wszystko wraca do normy - znów można sterować szybą, ale znów tylko kilka razy. Jakieś pomysły co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Próbowałeś przyuczyć szyby? Szyba w dół, cały czas trzymając przycisk i przytrzymanie jak się cała otworzy 5-10 sek, i tak samo w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 27 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Sterowanie szyby zostaje wyłączone, przez zabezpieczenie przeciążeniowe-termiczne. Po chwili ostygnie, działa ponownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_bis Opublikowano 27 Maja 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 @Lelupi - a dlaczego to zabezpieczenie może się włączać? I gdzie ono się znajduje? Jak ten problem rozwiązać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peterw23 Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Witam Panów. Pytanie związane z boczną szybą, ale nie konkretnie z silnikiem. Czy posiadają Panowie schemat wymiany bocznej szyby? Jakiś wandal porysował mi szybę kamieniem, chciałbym ją wymienić, ale nigdy tego nie robiłem, nawet nie wiem kto się tym zajmuje... Dziękuję z góry! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi