mmalecki Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 (edytowane) Witam. Chciałbym się poradzić odnośnie alternatora, a mianowicie akumulator po naładowaniu trzyma mi 1 max 2 dni i auto już nie kręci. Napięcie na nim wydaje się ok 12,54 V. Przy odpalonym aucie napięcie ładowania dochodzi do max 13,5 V więc strasznie mało. Jestem posiadaczem auta od ponad roku i nie było problemu, ale tydzień temu auto było na warsztacie, gdzie rozebrano mi całą deskę rozdzielczą w celu wymiany wentylatora wnętrza. Czy jest możliwe, że alternator jest ok, ewentualnie jak to sprawdzić, a na desce mam zwarcie, które zmniejsza jego wartość ładowania bo auto jak widziałem w naprawie to mnóstwo tych kabli i kostek poodczepiali. Proszę o pomoc, pozdrawiam. Przepraszam z pośpiechu i nerwów nie na tym dziale opisałem problem. Edytowane 31 Maja 2017 przez mmalecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Maja 2017 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2017 Albo zwarcie w akumulatorze albo uszkodzony regulator napięcia. Od czegoś trzeba zacząć wymianę. Najprościej samemu podmienić aku i znowu sprawdzić ładowanie. 13,5V ładowania to nie jest źle, jak akumulator jest full albo z innego powodu nie przyjmuje prądu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi