MeganeEr Opublikowano 19 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Cześć. Panowie, dziś zauważyłem dziwne wibracje w mojej megance. Czuć, że auto drży na wolnych obrotach ale podczas jazdy tez jest nie do konca tak jak byc powinno. Byłem u dwóch mechaniorów i jeden obstawia prawą poduszkę (tę od strony rozrządu) a drugi jakąś koło miski olejowej. Samochód ma 100 tys. km przebiegu. Czy ktoś juz takie cos przerabiał i ewentualnie co wymienić, zeby nie wymieniac pokolei (patrzylem gdzies i jedna poducha kosztuje 450 zł ;ooo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Mam to samo. Przebieg 76000. U mnie na zimnym silniku wibruje kabina a po rozgrzaniu te wibracje przenoszą się na drzwi. Najbardziej je czuć np. po przyłożeniu ręki do panelu sterowania szybami na drzwiach kierowcy. Co ciekawe te drgania występują tylko na wolnych obrotach. Jak na razie nie udało mi się ustalić przyczyny, ale wydaje mi się, że to nie ta poduszka od rozrządu, ponieważ na elemencie karoserii do której jest ona przymocowana nie wyczuwam żadnych drgań przenoszonych z silnika. Ps. Te ceny to chyba z ASO ? W rzeczywistości te podzuszki kosztują: poduszka1 poduszka2 poduszka3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 26 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Jestem po wymianie poduszki silnika lewej (ta koło rozrzadu) na oryginalna z ASO. Nic to nie dało, dlatej telepie budą i samym silnikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 To zostaje ta od dołu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mich64 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Mam takie lekkie wibracje od nowości, właśnie na panelu otwierania szyb. Przebieg w tej chwili ok. 30 tys. km. Traktuje to raczej jako niedoróbkę renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeEr Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Wymieniono poduszke silnika od rozrzadu, swiece, sprawdzono: poduszki silnika, uklad wydechowy, cewki i nadal problem ten sam. To sa wibracje ktore pojawily sie z dnia na dzień.. Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi