maniek1807 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 A ja założyłem we Fluence przy prawym nadkolu- mniej więcej w połowie od pompki do dysz- i efekt żaden. Możliwe, że nie to miejsce. A pasować to elegancko pasuje ten zaworek z aukcji podanej wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Mówiłem - przed spryskiwaczem trzeba wstawiać. 10-20 cm by trochę płynu było w przewodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy19 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zaworek taki daje się zaraz na wyjściu z pompki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 o ile na przodzie działa fajnie (jakieś 40 cm od sprysków). To na tyle umieściłem przy zawiasie klpay. O ile wczoraj problemu nie było to dziś rano sprawdzałem i ze dwa razy wycieraczka przjechała na suchym. Dziwne ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zaworek taki daje się zaraz na wyjściu z pompki. Jak jest jeden ciągły szczelny przewód to TAK. A jak jest inaczej to NIE ma po co utrudnić sobie życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abraxus Opublikowano 10 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Niestety nie mam zdjęć bo zaworki zakładał mi mechanik przy okazji jak naprawiał inne rzeczy. Wszystko działa teraz rewelacyjnie. Płyn leci od razu zarówno z tyłu jak i z przodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) nie mają. A widzisz, nawet nie wiesz co kupujesz. Jest zaworek spiętrzający a zarazem zwrotny. Tutaj w temacie masz jego budowę: http://www.club-renault.ru/forum/topic/27939-steklo-i-faroomyivateli-problemyi-i-resheniya/?page=9 Regulamin pkt. 10 - odnośnie dodawania zdjęć. -Prezes Edytowane 10 Lipca 2017 przez Lelupi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 (edytowane) To na zdjęciu to nie jest zaworek zwrotny tylko dysza spryskiwacza Edytowane 10 Lipca 2017 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Brawo, cóż za spostrzegawczość. :) Dokładnie to chciałem pokazać, dysza posiada kulkę, sprężynę, która spiętrza oraz zapobiega cofaniu płynu. Po instalacji dysz, wystarczy "pyknąć" manetką, płyn leci natychmiastowo. Nie masz nawet możliwości przetarcia szyby wycieraczkami bez użycia płynu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreq02 Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 to jak w takim razie na standardowym spryskiwaczu i z zaworkiem dodatkowym płyn nie leci zawsze od razu? do pół dnia jest ok. Powyżej już trzeba czekać. Ahaaaaa tobie może chodzi o przód. TO podaj link do dyszy na tył? Z chęcią kupię taką i będę miał zaworek wbudowany. Czekam wobec tego na link. Nie ma tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2017 Brawo, cóż za spostrzegawczość. :) Dokładnie to chciałem pokazać, dysza posiada kulkę, sprężynę, która spiętrza oraz zapobiega cofaniu płynu. Po instalacji dysz, wystarczy "pyknąć" manetką, płyn leci natychmiastowo. Nie masz nawet możliwości przetarcia szyby wycieraczkami bez użycia płynu. Wystarczy gdzieś drobna nieszczelność i Twój szalony plan bierze w łeb ;) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Czytam temat i czytam i widze ze pojawił się temat sprysku mgiełkowego. Poda mi ktoś link do takiego sprysku aby działał w megane 3 2012r. Mega denerwuje mnie ten strumień płynu jakby ktoś zlał mi się na szybę :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 (edytowane) Tutaj przykładowy link do pasujących dysz. Tutaj link do tematu. I jeszcze zaworek zwrotny na tył jeśli Cię zainteresuje. Edytowane 4 Sierpnia 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megane12 Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Super spryski juz zamawiam . mam nadzieje ze nie wymienia się cieżko jeśli założe te mgłowe to juz nie potrzebuje na przód zaworków ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2017 Mają wbudowane zaworki. Szyba od razu mokra po przyciągnięciu manetki. Wymiana w moim przypadku zajęła kilka minut. Jak to zrobiłem przeczytasz w podanym temacie. Regulacja zajęła mi około pół godziny. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi