kamil007 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dziś w końcu znalazłem czas i udałem się do swojego ASO celem aktualizacji oprogramowania. Czas aktualizacji: 2,5 H Cena: Darmowe w ramach rozszerzonej gwarancji. Wersja: 3.3.16.946 Wersja map: 2016/12 Zmiany - Działa na całkowicie nowym androidzie - System zdecydowanie szybciej działa - Radio łapie więcej stacji oraz dźwięk jest wyraźnie lepszy wcześniej niskie tony w ogóle nie istniały ok teraz szału nie ma ale jest lepiej - Dodatkowe ustawienia w radiu (rozkład mocy na głosiki) + pojawiła się dodatkowa opcja 3D Sound by Arkamys - Obsługa 2 rdzeni (dotyczy aut obsługujących Android Auto, produkowanych od kwietnia 2017) - Stabilność systemu (tego nie mogę sprawdzić gdyż system nigdy mi się nie zawiesił ale niby jest lepiej...) - Pełna integracja z smartfonem (Android Auto oraz Car Play) sprawdziłem tylko to 1. Podłączenie tylko przez USB. Mapy Google działają perfekcyjnie, czytanie sms czy wykonywanie połączeń również innych aplikacji z google play jeszcze nie instalowałem. Internet bez zarzutu szybko łapie połączenie z telefonu - Drobne poprawki w nawigacji - Ikona smartfonu z szarej zmieniła się na podświetloną - Spotify chodzi tak jak działać powinno - WhatsApp - Działa - Skype - nie używam więc nie odpalałem :) Opcje nie działające jeszcze w Polsce (podobno maja działać w przeciągu 2-3 miesięcy) po aktualizacji aplikacji My Renault dla Polskiej wersji. Niemiecka aplikacja już to obsługuje. - Odnajdywanie auta na parkingu - Odczyt przebiegu, oraz dystansu do wymiany oleju oraz jego ewentualny niski poziom - Zarządzanie klimatyzacją oraz światłami z poziomu smartfona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj72 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Cześć, Mam pytanie, czy tą aktualizację RLinka można zrobić samemu poprzez tą aplikację Toolbox czy ASO to jedyna opcja ? U mnie póki co w Toolbox wciąż widzę info o braku aktualizacji. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Jedynie ASO. Aktualizacji nie przeprowadzisz sam w domu jedynie mapy. Aktualizacja dotyczy jedynie aut wyprodukowanych od 12 tygodnia 2017 roku - informacja z forum Renault France - dotyczy samochodów które posiadają oprogramowanie w wersji 3.3. Od tego tygodnia montowano rówież Elektrochromatyczne lusterko wewnętrzne w standardzie w wersji Intens oraz fotel pasażera z regulacja wysokości. Z tego co się orientuję - informacja od Renault France aktualizacja na starszych samochodach nie jest na chwilę obecną przewidziana oraz możliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikolaj72 Opublikowano 25 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Dzięki za informacje. Ja mam Intense z 10.2016 więc się nie łapię jak widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelscenic81 Opublikowano 18 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2017 Witam, mam pytanie dotyczące wsparcia Android Auto, a konkretnie funkcję Smartphone Mirroring. Posiadam Scenica 4 wyprodukowanego w maju 2017, r-link w wersji 3.3.16.946, niestety ta opcja jest u mnie nie dostępna. Piszesz, że u Ciebie po aktualizacji (z jakiej wersji?) masz wsparcie dla Android Auto. W jakim ASO robiłeś aktualizację, bo u mnie mechanicy są średnio zorientowani w temacie... Czy masz pomysł gdzie mógłbym sprawdzić czy będzie możliwość uruchomienia tej opcji w moim aucie. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil007 Opublikowano 19 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2017 (edytowane) Witaj, -podłączyłeś telefon kablem USB 3.0? -posiadasz najnowszą wersję Android Auto - sprawdź to dokładnie u nas w PL ta apka nie jest oficjalnie dostępna -dałeś programowi "wszyskie uprawnienia"? Jeżeli masz samochód z Maja 2017 i masz Rlink2 nie ma opcji zeby nie posiadał tej opcji. Wszystkie samochody produkowane od któregoś tam tygodnia kwietnia były wyposażane w standardzie. Samochody bez Android Auto odznaczają się wersjami softu 2.x.x.x Edytowane 19 Lipca 2017 przez kamil007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelscenic81 Opublikowano 26 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2017 Witam i dziękuję za odpowiedź. Odpowiem szybko 3x tak I tak jak pisałem nie posiadam opcji Funk. Smartphone Mirroring w zakładce System. Co ciekawe w Koleosie z Rlink 2 Wersja oprogramowania 3.3.16.946 ta opcja jest i działa super - testowałem z moim telefonem w salonie! Ponawiam pytanie, w jakim salonie aktualizował Pan Rlink'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 21 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2017 To jest jakaś kpina normalnie. Posiadam MIV w wersji GC z lutego tego roku z wersją 3.3.16.946 i nie mam w ogóle ikonki Smartphone Mirroring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszY Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2017 Mam takie pytanie, posiadam Iphone 7, telefon jest sparowany z Rlink, natomiast można dzwonić, ale nie działa strumień muzyki przez BT. Renault odpowiedziało mi że ten system nie obsługuje iphone i nie można słuchać muzyki? To prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leman Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Mi w M3 z Rlink , iphone7 śmiga aż miło. Więc w IV nie możliwe żeby nie obsługiwał. Całe Renault -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro74 Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 W czasie jazdy połączyliśmy iPhone 7 przez BT i z muzyką nie było problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Geble Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2017 Dnia 26.08.2017 o 08:32, MariuszY napisał: Mam takie pytanie, posiadam Iphone 7, telefon jest sparowany z Rlink, natomiast można dzwonić, ale nie działa strumień muzyki przez BT. Renault odpowiedziało mi że ten system nie obsługuje iphone i nie można słuchać muzyki? To prawda? To nie jest prawda i chyba jest to oczywiste. Polecam zacząć od wykupienia jakiegokolwiek utworu w iTunes Store tak aby R-Link2 po połączenia się z iP7 rozpoznał go jako odtwarzacz muzyki. Fizycznie musisz posiadać w pamięci jakikolwiek utwór. Po rozpoznaniu urządzenie jako multimedialne zacznie działać strumieniowanie przez BT każdej aplikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
italak Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Dnia 18.07.2017 o 22:17, pawelscenic81 napisał: Witam, mam pytanie dotyczące wsparcia Android Auto, a konkretnie funkcję Smartphone Mirroring. Posiadam Scenica 4 wyprodukowanego w maju 2017, r-link w wersji 3.3.16.946, niestety ta opcja jest u mnie nie dostępna. Piszesz, że u Ciebie po aktualizacji (z jakiej wersji?) masz wsparcie dla Android Auto. W jakim ASO robiłeś aktualizację, bo u mnie mechanicy są średnio zorientowani w temacie... Czy masz pomysł gdzie mógłbym sprawdzić czy będzie możliwość uruchomienia tej opcji w moim aucie. Z góry wielkie dzięki za pomoc. Pozdrawiam, Paweł Mam taki sam samochód w wersji bose z 2016. Apple Car i Android Auto odpaliłem po dogłębnej analizie kilku filmów na YT. Wpisz sobie Rlink 2 Developer Mode w wyszukiwarce. Wchodzisz w ten tryb. dwa kliknięcia, reset i cieszysz się nową funkcjonalnością sprzętu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi