Snozer Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 (edytowane) Mam taki problem ze wycieraczki podczas podnoszenia zachaczaja o siebie. Samochod ma malutki przebieg uzywany od nowosci. Szyby nie wymienialem a wycieraczki zachaczaja o siebie. Mialem Boscha a teraz mam Valeo areo i jest to samo. Czy ktos sie spotkal z takim problemem? Edytowane 26 Czerwca 2017 przez Snozer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 26 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2017 Długość wycieraczek do sprawdzenia czy masz takie jakie być powinny. Ewentualnie mogły się przestawić na mocowaniach ale jeśli nic nie kombinowałeś to raczej niemożliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snozer Opublikowano 27 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Ok wycieraczki zmierzyłem i na opakowaniach było 40cm i 60cm a w rzeczywistości jest 40,5cm i 60,5cm. Lecz zauważyłem coś dziwnego że ramie lewe od dłuższej wycieraczki na końcu przy mocowaniu wycieraczki jest lekko skręcone w osi i nie wiem czy to normalne czy niebo ramie krótrze nie ma tego skręcenia w osi. Załącam zdjęcia. Dodam że numer ramienia to 288810005R Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Jutro zmierzę Ci długości i sprawdzę zakrzywienie ramienia :) A może wycieraczka nie wchodzi Ci do końca na ramieniu ? W spoczynku leżą OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy19 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 U mnie wygląda to tak 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 To wygięcie wydaje się być ok. Co prawda w PH3 ale też jest: Wydaje mi się, że twój problem leżał w długości wycieraczek. Za długie mogą o siebie haczyć. Domyślam się, że wcześniej (przed wymianą) nie miałeś takiego problemu. Jeśli nie wyrzuciłeś starych to je zmierz i porównaj. Pół centymetra na sztuce to sporo, miały prawo tak się zachować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 Na 100% źle ustawione ramię wycieraczki. Spójrz na zdjęcie Siwego19, Pbeta i moje, u Ciebie jest zdecydowanie za wysoko. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 27 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2017 (edytowane) Faktycznie troszkę jakby wycieraczka od pasażera była ciut za wysoko. Chociaż może to kwestia perspektywy wykonania zdjęcia? Jeśli wcześniej nie miałeś takiego problemu najpierw zasugerowałbym sprawdzenie innych wycieraczek. Możesz wziąć miarkę do sklepu i zmierzyć faktyczną długość przed zakupem. Wydaje mi się, że ten nadmiarowy centymetr może być powodem zahaczania się wycieraczek. Uważam, że jeśli wcześniej było ok i nic nie "majstrowałeś" przy ramionach wycieraczek to nie ma sensu w pierwszej kolejności tego ruszać. Edytowane 27 Czerwca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogin74 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Oryginalne wycieraczki mają 40 i 60 cm. Sprawdzone miarką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 No to mamy chyba rozwiązanie problemu. Kolego Snozer jak sprawy się mają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snozer Opublikowano 17 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2017 Na 100% źle ustawione ramię wycieraczki. Spójrz na zdjęcie Siwego19, Pbeta i moje, u Ciebie jest zdecydowanie za wysoko. No chyba faktycznie ramie pasażera jest wyżej. Podgoiłem trochę ramie od kierowcy (obróciłem w osi)i przestało uderzać) Ciekawe dlaczego jest wyżej. Szyba niby oryginalna więc może im się gdzieś zbiła przed sprzedażą. Ściągnę ramie i przestawię. Dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi