Mislaw Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Dzień dobry chce w mojej megi 3 zrobić dodatkową lampkę w bagażniku taką samą jak jest po lewej stronie tylko teraz po prawej stronie czy dodatkowy pobor prądu przez żarówka 5w nie zaszkodzi ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, 5.7 - logika wypowiedzi i ortografia P_r_z_e_m_o Edytowane 28 Czerwca 2017 przez Mislaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) kolego Mislaw, powiem Ci mój patent. Pod ruchomą osłoną bagażnika (ta deska, co ją widać przez szybę) podkleiłem pasek LED i podłączyłem kabelkami do gniazda żarówki, w sposób bezinwazyjny - czyli wyłuskałem oprawkę żarówki i włożyłem w nią kable zakończone płaskimi konektorami od leda. Oprawkę żarówki z powrotem na miejsce i już. światła mam teraz bardzo dużo. Obyło się bez wiercenia, lutowania i innych historii, gdy kiedyś będzie potrzeba po prostu wyciągnę kable od paska led z oprawki żarówki i nie będzie śladu, że coś było zainstalowane. edycja: dodam jeszcze, że na kablach między ledem, a oprawką żarówki zainstalowałem łącznik (gniazdko-wtyczka), aby w przypadku konieczności wyjęcia deski rozłączyć przewód, bez konieczności ponownego wyciągania lampki. jak chcesz, to później wrzucę zdjęcia jak to wygląda. No i polecam tę drobną modyfikację Edytowane 28 Czerwca 2017 przez rzadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 rzadki dawaj zdjęcia bo jestem ciekawy jak to wygląda ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Miałem tak jak piszesz w Lagunie 1 ph1 w sumie się sprawdziło choć czasem było zajasno . W bagażniku skrzynia wzmacniacz i wszystko wieczorem było jak na widelca . Napewno szybciej i łatwiej . Jak możesz podaj zdjęcie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 To wrzucam zdjęcia (przepraszam za bałagan w bagażniku). Dodam tylko, że odkręcałem boczek (2 śruby torx) i tam puściłem kable, aby za pomocą konektorów wpiąć się w lampkę. Może nie do końca jest to estetyczne, ale bardzo praktyczne. Mam bardzo dużo światła w bagażniku, a jak potrzeba wyjąć półkę, to po prostu odpinam wtyczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 29 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 faktycznie sporo światła jest- trzeba pomyśleć nad tym rozwiązaniem bo dodanie lampki z boku (dodatkowej) nie będzie za bardzo pomocne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 29 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Może i tak zrobię ale ze posiadam grandtour nie będzie paska Led pod półka a pod tymi boczkami z prawej i lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) @Mislaw - dokładnie taki sam plan mam. Ew. oryginalną lampkę z drugiej strony (Nr oryginalnej lampki to: 264759172R) Edytowane 30 Czerwca 2017 przez deku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Na początku chciałem też ciągnąć paski led na boczkach, ale wtedy trzeba dodatkowo ciągnąć kabelek na drugą stronę, no i trochę więcej rozbierania, dlatego uznałem, że pasek w tym miejscu sprawdzi się najlepiej :) @deku, ale prawdopodobnie aby zainstalować taką lampkę będziesz musiał robić dziurę w boczku, natomiast pasek led przyklejasz na taśmę dwustronną, a gdy będzie trzeba demontujesz to wszystko i nie ma śladu. No i uwierz mi, nawet 2 lampki nie dadzą tyle światła ile pasek led. 1 mb paska led kosztuje +- 20zł (pewnie da się kupić taniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 30 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Nie widzę potrzeby, żeby demontować oryginalną lampkę z lewej, więc czemu miałbym "oryginalną" z prawej demontować? Co do ilości światła pełna zgoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mislaw Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Pasek Led czy druga lampka kwestia gustu . Ale czy ktoś odpowie na moje pytanie czy zwiększony pobór prądu po przez dodanie drugiej żarówki 5w nic mi nie pochrzani ? Dodano: 30 cze 2017 - 17:07 Tak na marginesie cena lampki nowej w internecie 15 PLN na aledrogo nawet do 50 a ASO UNICAR Toruń 43pln . Taka sama jak w necie za 15 pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi