LesterFyssas Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam, po czyszczeniu zbiornika paliwa w serwisie, czuje na zewnątrz samochodu benzynę, co wcześniej nie miało miejsca. Benzynę czuć w okolicach baku, może spod samochodu. Natomiast dzisiaj, jaďę sobie samochodem, zasięg na komputerze pokazuje 600km, kreski 5/10, i nagle wskaźnik miga tak jak to jest w przypadku jazdy na oparach. Zatankowałem za dwie dychy i wskaźnik pokazuje 6/10, zasięg 660km. Mieliście taki problem. Co mogli popsuć w serwisie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Jeśli robiłeś to w serwisie to jedź i zgłoś roszczenie reklamacyjne z tytułu gwarancji za wykonaną usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 Masz prawdopodobnie źle zakręconą zakrętkę na zbiorniku paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LesterFyssas Opublikowano 28 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2017 (edytowane) Niewątpliwie to zrobię, tylko najpierw chciałem zapytać na forum co o tym sądzicie. EDIT. Jeszcze wątpliwość chciałbym doprecyzować - to, że wiedząc że mam jeszcze połowę baku, a wskaźnik miga, pokazując, że paliwo się kończy, nie powinienem się martwić, że auto mi stanie ? Byłem w warsztacie, oświadczyli, że wszystko gra. Będę monitorował, ewentualnie zrobię fotki tego zjawiska. ... Nie wiem czy to pływak czy czujnik, ale głupieje mi wskaźnik. Dzisiaj przejechałem 300km i wg wskaźnika nic mi nie ubyło. Dobrze, że komputer pokazuje zużyte paliwo... Edytowane 3 Lipca 2017 przez LesterFyssas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi