zpl92 Opublikowano 20 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2017 Witam, Niedawno zakupiłem swoją pierwszą Meganke III z 2010 r w wersji hatchback. Czy winda koła zapasowego w tym modelu to oryginalny wypust fabryczny czy jakaś przeróbka? Do tej pory nie spotkalem się z windą w Megance,ale doświadczenia też nie mam dużego. Jeżeli tak, to może ktoś orientuje się jak owe koło zapasowe opuścić? W Bagażniku nie żadnej wajchy itp, jest jedna śruba i podejrzewam ze to ona może do tego slużyć. Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 jak owe koło zapasowe opuścić? Takie rzeczy to ... w instrukcji są. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzadki Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Jak już kolego widziałeś tę śrubę, to trzeba było ją odkręcić, wyjąć koło, sprawdzić ciśnienie w kole... Wiesz, jak potrenujesz na sucho to w trasie po zmroku na pewno będzie łatwiej, gdy przyjdzie taka potrzeba :) W moim hatchback`u widzę koło zapasowe w bagażniku, więc nie ma mowy o windzie, po prostu leży we wgłębieniu i jest zabezpieczone ową śrubą. O windzie mówi się, gdy koło jest podczepione pod samochodem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 21 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2017 Zapewne to Generation i tam jest koło zapasowe od spodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sotis Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 Jak opuścisz już koło tą śrubą i będziesz następnie podniosił, to uważaj aby nie przekręcić za mocno bo zerwiesz tryby znajdujące się w środku mechanizmu. Tryby wykonane są z lichego aluminium i ja tak uszkodziłem swoją windę w SC III. Należy cały czas kontrolować uniesienie koła w stosunku do podłogi. Jeżeli zaczyna już przylegać, to przestań dokręcać, chociaż nie ma jeszcze wyraźnego oporu ze strony śruby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Testral Opublikowano 22 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2017 (edytowane) Sorry, ale nie ogarniam kuwety. Naprawdę w Megane 3 występuje kolo zapasowe podwieszone od spodu? To możliwe, że Renault zrobiło dwa rodzaje podwozia? No bo gdzieś to koło trzeba umieścić. Edytowane 22 Lipca 2017 przez Testral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi