adam_dadas Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Witam, od tygodnia zmagam sie z problemem. Wczoraj udało mi sie podpiac clipa i wyskoczyl blad potencjometru gazu. Wiec dzisiaj wymontowalem moj nr potencjometru 82 00 153 268 i taki sam dzisiaj udało mi sie zakupic uzywany. Lecz niestety po podpieciu nowego auto pokazuje bład EINSPRITZUNG PRUEFEN oraz bez dotykania gazu auto sam wybiera sobie obroty. Skacza do max 3 tys wyzej sie nie wkreca zero mocy. Wiec mam pytanie czy przy wymianie pedalu gazu trzeba przeprowadzic jakas adaptacje clipem czy cos? Prosze o porady. Pozdrawiam Regulamin pkt.5.6 - pl-literkiP_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Wymieniałem w SCII i nie robiłem nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_dadas Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Kupowałes o tym samym nr seryjnym czy inny? Regulamin pkt.5.6 - pl-literkiP_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 To było z 5 lat temu... Raczej ten sam numer, żeby nie było problemów. Oczywiście używka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_dadas Opublikowano 29 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Nie wiem na,próbę wziac inny pedal z innym nr bo juz mi brakuje pomyslow na ten samochod Regulamin pkt.5.6 - pl-literkiP_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Potencjometry są różne i nie zawsze ze sobą zamienne. Np. pedał z auta bez tempomatu nie powinien być zakładany do auta z tempomatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_dadas Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 No niestety tego nie wiem czy auto mialo tempomat. Ja go u siebie nie mam. Regulamin pkt.5.6 - pl-literkiP_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 30 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 Dla samej pracy silnika nie ma znaczenia czy potencjometr jest od wersji z tempomatem czy bez. Po prostu przy zastosowaniu potencjometru od wersji bez tempomatu-ogranicznika prędkości do pojazdu wyposażonego w ogranicznik prędkości nie wolno jeździć z włączonym ogranicznikiem ze względów bezpieczeństwa. Nie można nagle przyśpieszyć bez uprzedniego wyłączenia ogranicznika prędkości. W silniku benzynowym usterka potencjometru skutkuje zmianą ustawień obrotów biegu jałowego. Jak masz możliwość to załóż potencjometr na 100 % sprawny. Do sprawdzenia też podłączenie samej przepustnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam_dadas Opublikowano 30 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2017 (edytowane) przepustnica wymieniona i niestety blad powracal. Dlatego pojechałem na clipa ktory pokazal uszkodzony potencjometr gazu Regulamin pkt.5.6 - pl-literki mireczek01 Okazało się że zakupiłem również uszkodzony potencjometr. Dzisiaj kupiłem inny o zupełnie innym nr i auto jak nowe. Pozdrawiam temat do zamknięcia. Edytowane 30 Lipca 2017 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi