Astreuz Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 (edytowane) Witam. Ostatnio przy odbiorze vox fm oraz eski zaczęła mnie boleć głowa od tego szumu - postanowiłem, że kupię nową antenę z pełnym okablowaniem (tym bardziej, że tamta antena sama opadała i musiałem się bawić w twórcze wyróbki z drewna,podkładać pod antenę aby trzymała się w górze). Wybór padł na tą antenę Czy ktoś rozeznany w temacie wie jak się to montuje? Czytałem instrukcję jak wymienić samą antenę (maszt), jednak tutaj jest odrębny kabel również do radia, idzie on lewym słupkiem koło tego małego głośniczka i potem pod deskę, czy w jaki sposób? No i chciałbym się dowiedzieć, czy jeśli podepnę wzmacniacz pod to radio , to mogę liczyć na znaczną poprawę sygnału? Oczywiście na starej antenie działają podstawowe stacje typu rmf fm, radio zet czy radio fama, jednak u moich znajomych zasięg jest na wszystkich stacjach, stąd zamiana. Edytowane 23 Sierpnia 2017 przez Astreuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2017 Ph1 ma wzmacniacz antenowy w podstawie - spójrz w temat Megane 2 - antena z dwoma kablami - analogia. Nie kupuj żadnego badziewia jak nie musisz. Sprzedawca nawet nie określa zysku energetycznego. Działać będzie, tylko z jaką skutecznością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astreuz Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2017 Dzięki za odpowiedź. A wracając, którędy idzie dokładnie kabel anteny do radia, jest jakiś schemat albo może by ktoś obeznany opisał? Z tą anteną zobaczymy, dzisiaj przyjdzie kurier to podłączę tymczasowo i sprawdzę jak działać będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi