las3r Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Cześć wszystkim. Poszukuję dobrego elektryka z Olsztyna lub okolic.Po wymianie chłodnicy klimatyzacji i paru przewodów od klimy zaczęły się jakieś problemy. Podejrzewam że coś nie do końca poprawnie złożyli mi w zakładzie mechanicznym.Strzela mi bezpiecznik nr 17 w skrzynce bezpieczników w komorze silnika.Odpowiada on za działanie klimy i czujników cofania.Nie ma reguły kiedy sie przepali.Raz działa z 2 tygodnie ,a raz spalą sie 2 w ciągu dnia.Wiem kiedy mam przepalony bezpiecznik,bo nie słychać pipnięcia(czujki cofania) włączania wstecznego i nie chłodzi klima.Nawiew z klimy jest , ale nie chłodzi.Czasami jak wysiadam z samochodu czuje na dzwiach lekkie przepięcie (chyba). Pozdrawiam i czekam na jakieś podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Pewnie będzie ciężko zlokalizować przyczynę palenia bezpiecznika. Bezpiecznik ten ochrania obwody zasilane przewodem AP 11. Konkretnie: - cewkę elektrozaworu sterującego wydajnością sprężarki klimatyzacji (można wypiąć wtyczkę ale klima nie ruszy) - czujnik na skrzyni biegów do sterowania światłem cofania i wskazywania luzu do rozruchu silnika - przekaźnik podgrzewacza oleju napędowego, znajduje się w mniejszej skrzynce obok modułu USM. Jeżeli bezpiecznik przepalał się tylko w chłodne poranki to tam może być przyczyna. Możesz posprawdzać pod kątem przetarć przewody dochodzące do tych urządzeń Skrzynia biegów to zwykla 6-biegów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
las3r Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2017 Dzięki za podpowiedź. Tak skrzynia 6-biegowa.Jest ktoś z Olsztyna lub okolic w sprawie elektryka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi