cimbeer Opublikowano 4 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Witam zastanawiam się nad kupnem renault megane III z silnikiem 1.9 dci z 2009 roku. Teoretycznie auto wydaje się fajne, ma mały przebieg i długo było serwisowane w ASO, ale ma bardzo niepokojącą historie napraw. Niepokoi mnie zwłaszcza dwukrotna wymiany uszczelki pod głowicą, jedna przy 62 000, druga przy 70 000, ale są tam też inne groźnie brzmiące wpisy. W załączniku screen historii samochodu z aso. Bardzo będę wdzięczny za opinie co tak na prawdę może stać za tymi wpisami i czy należy sie tego bać. Pozdrawiam serdecznie cimbeer zdj.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Faktycznie, albo jakiś malo udany egzemplarz albo ASO rozliczało sobie inne naprawy na to auto. Bo takie rzeczy niestety spotkałem w branży samochodowej. Znajomego rav4 miało według serwisu połowę auta wymienione. A w rodzinie u niego od nowego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niebianskaskurwoala Opublikowano 5 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Ruletka. Jak kupisz inne auto z 2009, które nic nie miało wymieniane, to myślisz że tak już będzie zawsze? ;) Nikt Ci raczej nie odpowie na pytanie czy to nie jest auto z cyklu 'fabryka miała gorszy dzień', sam musisz ocenić czy warto podjąć ryzyko. Ja osobiście bym czegoś takiego po swoich doświadczeniach unikał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi