myszasty Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 Cześć, W moim Megane III Hatchback 1.6 Color Edition z 2012 roku od kilku miesiecy widze coś dziwnego - kasuje sie licznik przebiegów dobowych (ten wyświetlany przy głownym liczniku) po ok 600 km przejechanych. Wszystkie pozostałe 'liczniki" trzymają parametry. Czy ktoś sie spotkał z tym ? ASO się poddało :)) Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 6 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2017 dziwna sytuacja, ja bym obstawiał uszkodzenie licznika? coś elektronika szwankuje... Regulamin pkt. 5.7 Ludzie Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą Nikt was nie goni Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszasty Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 13 godzin temu, onomatopeja napisał: Po co mnie przedrzeźniasz zawsze po przekroczeniu tej samej ilości km - poza tym wszystko działa jak należy - problem występuje od momentu kiedy mam ten samochód - czyli jakieś 3 lata :), poza tym zero problemów innych Regulamin: pkt. 5.7, 5.13 Ludzie Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą Nikt was nie goni Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas ;) Trochę szacunku dla czytających. -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Może licznik dzienny wyskalowany w milach? To odpowiadało by 1000 km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszasty Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 2 godziny temu, aniewa napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Wybacz - ale co to może oznaczać ?:) Pozostałe liczniki działaja bez problemu Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mih00 Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 A auto z pewnym przebiegiem ? Może ktoś się zabawiał w jakieś "oszukaństwo" i licznik głupieje po modyfikacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszasty Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 49 minut temu, mih00 napisał: Po co mnie przedrzeźniasz Raczej tak - salon PL, potem jeżdziło w wypożyczalni, kupione w komisie przy salonie Renault.. Marcin Regulamin: pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebt25 Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 40 minut temu, mih00 napisał: A auto z pewnym przebiegiem ? Może ktoś się zabawiał w jakieś "oszukaństwo" i licznik głupieje po modyfikacji. Radzę to sprawdzić, ostatnio robiłem Lagunę gdzie był taki sam problem, licznik był cofnięty i zablokowany przed aktualizacją z ABS. Po korekcie licznika wszystko ruszyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszasty Opublikowano 7 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 (edytowane) A czy możesz naprowadzić jak można sprawdzić cofnięcie licznika ? ASO raczej odpada - u nich samochód był sprawdzany Edytowane 7 Września 2017 przez myszasty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebt25 Opublikowano 7 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2017 Po pierwsze trzeba sprawdzić jaki przebieg jest w ABS a jaki w liczniku jeśli na tym etapie będzie różnica to będzie oznaczało blokadę synchronizacji ABS - Licznik. Mogę zweryfikować przebieg i ewentualnie naprawić jego poprawną synchronizację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi