stasiekx Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Witam Przeglądałem instrukcje i albo nie widzę przez nerwy, albo poprostu nie ma, jakie są luzy na zaworach w 1.4 tce 2009 (h4j)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekr Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Dane z serwisówki do silnika Nissana HR16DE. U mnie przy 190k trzy zawory ssące miały minimalnie za mały luz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiekx Opublikowano 11 Września 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 Dla 1.4 będą takie same wartości co 1.6, to ta sama głowica ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 11 Września 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2017 (edytowane) Posiadam serwisówkę dla silnika h4j i w niej znalazłem luzy zaworowe: - Inlet: 0.26 to 0.34 mm, - Exhaust: 0.29 to 0.37 mm. Regulacja szklankami popychaczy. Poniżej PDF z serwisówką dla tego silnika. silnik H4J.pdf Edytowane 11 Września 2017 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batu03 Opublikowano 17 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2021 Witam, czy ktoś wie jakie powinny być luzy zaworowe w silniku 1.4 tce i w 0.9 tce i kolejności wykonania pomiaru w obu silnikach? Najbardziej potrzebny mi do silnika 0.9 tce. Liczę na waszą pomoc. Pozdrawiam. Wielkie dzięki za pomoc. Wymiar luzów już mam a kolejność pomiaru na poszczególnych tłokach? Jest gdzieś jakiś opis do tego albo schemat ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 19 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2021 Kolejność nie ma żadnego znaczenia. Kręcisz wałem korbowym i mierzysz luz między szklanką a przeciwną stroną krzywki na wałku. Po prostu mierzysz na tej krzywce która jest przeciwnie skierowana do szklanki. I tak robisz aż sprawdzisz wszystkie zawory. Jak masz wymiar luzu dla 0,9 tce to wrzuć tu, może komuś się przydać. Do 1,4 tce było już kilka razy podawane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Batu03 Opublikowano 21 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2021 Gdybym znał zakres luzów do 0.9tce to bym tu nie siedział, chce sprawdzić ale sam muszę mieć jakieś dane odnośnie zakresu luzów w takim silniku, nigdzie nie mogę znaleźć jakie producent zaleca normy luzów dla tego silnika REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6 - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi