bronius Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2007 ładnie żeś przepłacił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam68 Opublikowano 18 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2007 ja cie p.....le! W przeliczeniu na € kupilbym sobie 2 Renie za to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERTAL Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autek dwa tygodnie stał w naprawie z tego tydzień w serwisie i powymieniali kilka części -czujników, zaworów- rozpruli okablowanie, komputer czysty a kontrolka serwisu nadal się świeci. Może ten typ tak ma? że nawet jak jest dobrze to chce do serwisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 1. sprawdz ciśnienie na pompie, jezeli przy rozruchu nie bedzie około 970 to pompa do regeneracji, 2. a jak to wyjdzie dobrze to przelewy na wtryskach max 40ml na dwa testy układu wtryskowego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERTAL Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Pompę i wtryski podobno sprawdzali i jak mówią "żyletka" :cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 A jak odczytali błąd z silnika to co tam pisało?? wiesz moze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Ten sam błąd mialem w poprzednią zime jak było -28C . Wizyta serwisu reno rozwiązywała ten problem ( do następnego ranka) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ERTAL Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2007 I o to właśnie chodzi, że komp nie pokazuje żadnych błędów a kontrolka serwis nie gaśnie. Zastanawiam się czy można przesterować sygnał kontrolki serwis tak aby się nie świeciła przy awarii a świeciła przy jej braku? To by tłumaczyło gościa który mi ją sprzedał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukasz Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2007 Witam Ja tez mam problem z tym komunikatem, tylko u mnie czasem sie swieci czasem nie, tzn. 1 na 5 uruchomien silnika sie nie swieci, bylem w serwisie powiedzieli ze to swiece, pojechalem do innego powiedzieli ze swiece OK i akurat trafili na ten 1 z 5, ze sie nie swiecilo i problemow w kompie tez nie znalezli. Jade do nich w pon i zobacze co jeszcze pwoiedza. Pozdrawiam Lukasz [ Dodano: 2007-08-13, 23:09 ] witam No i bylem w serwisie i niestety, lub stety nic nie znalezli, z kompem i wtryskami wszystko OK, w historii niema zadnego wpisu o bledach na wtryskach, a zolte SERVICE dalej sie swieci. Stwierdzili, ze jak wroca z urlopu to zeby im renie podstawic to wezma ja na dluzsza jazde z podpietym testerem i wtedy moze cos wyjdzie, ale poki co jest OK. Wiec sam juz niewiem co to moze byc. TEN TYP TAK MA ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF 15DCI2004 Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 witam kolegów w sprawie komunikatu Check Injection właśnie moje autko stoi u magika. objaw był taki że na 1 i 2 biegu mogłem wykręcić maxa a na 3 błąd wyskakiwał przy 80km/h na 4 biegu 98km/h a na 5 to 139km/h przy jeździe po równym pod górkę te wartości były już gorsze czasami gasł komunikat a czasami musiałem zgasić silnik i wyjąć kartę .Mój magik Zawezwał swojego znajomego z serwisu Renault z kompem pokazało kilka błędów ale nic konkretnego wykasował wszystkie,ja zaproponowałem aby zrobił pomiary podczas jazdy a ja wywołam błędy. Efektem pomiaru było wskazanie zbyt dużego ciśnienia na pompie doładowania. prawdopodobnie w moim modelu jest przy turbinie jakiś regulator tłokowy który współpracuje z membraną i może być już wyrobiona. ale chyba nie obejdzie sie bez regeneracji turbiny. pytałem też o wtryski ale jeśli nie ma problemów z uruchomieniem i praca silnika zimnego jest równa to je wyklucza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość eseli Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 Ralf mam dokładnie to samo co ty - 1,2 na maxa i nic czsami 3. Ale na 4, 5 przy gwałtownym przyśpieszeniu wyskakuje check injection - nie ma spadku mocy a komunikat znika po puszczenie gazu. Wymieniłem filtr paliwa, przewody, byłem na clipie i stwierdzili wtryskiwacze - ok. Czekam jak u Ciebie rozwiążą tą sprawe - magicy ;). Pozdrawiam [ Dodano: 2007-09-27, 21:08 ] ps . widze że też jesteś z Bielska - jak pomoże to podaj namiary na magików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 27 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2007 u mnie to samo i była to pompa wtryskowa, a magikami była firama alwi bosch diesel service z bielska. polecam ale strasznie drogo liczą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF 15DCI2004 Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 [Cięcie] kolek powiedz ile wybuliłeś i czy regenerowałeś pompe czy dałeś nówkę??? [Cięcie] eseli we środę mam samochód do odbiory to puszcze info oby wszystko grało bo gość pracował w Renault Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kolek Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 a więc tak: brakło mi już kasy bo kupiłem wtryski od 100 konnej wersji bo one i tak miały już dosć a te seryjne ograniczają troche chiptuning i musiałem regenerować pompe bo kasy nie miałem tyle, i tak: regeneracja pompy z jej wyciągnięciem, wymiana rozrządu, wymiana wtrysków(sama wymiana) no i ogólny przegląd, powiedzmy z moimi częściami 1500zł, (wyszło na to ze regeneracja pompy 650zł a reszta to robota) dostałem gwarancje na to na rok... zrobiłem narazie 30kkm i jest spoko nic złego sie nie dzieje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF 15DCI2004 Opublikowano 28 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2007 [Cięcie] kolek to nawet rozsądne cenki a gdzie kupiłeś wtryski i ile do 100konnego kosztują i gdzie regenerowałes pompę i kto Ci to robił ,pytam bo jakby mój magik dał ciała to musze szukać kogoś sprawdzonego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi