nevarion Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Dobry wieczór, wybaczcie pytania kompletnego amatora, ale jak to jest z ładowaniem akumulatora podpiętego klemami do samochodu? można ładować czy trzeba bawić się w rozkręcanie i dopiero wtedy ładować? Posiadam prostownik Bosch C3. Czy jest ryzyko uszkodzenia elektroniki? W załączniku zdjęcie akumulatora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 17 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 Mam inny prostownik ale nigdy nie odłączam akumulatora jak chcę go podładować. Po prostu odbezpieczam maskę, zamykam samochód pilotem, podnoszę maskę i podłączam prostownik. Nigdy żadnych problemów nie miałem. Zarówno w SC II jak i w SCIII. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 Robię od lat tak samo jak kolega @aniewa, nigdy nie było żadnych problemów. Natomiast odradzam ładowanie w ten sposób prostownikami transformatorowymi, zwłaszcza tymi tanimi bez zabezpieczenia przeciwprzepięciowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 (edytowane) Również tak robię - po zamknięciu CZ czekam aż zgasną zegary i wtedy włączam ładowanie. Ale robię to 1-2x w sezonie zimowym. Generalnie nie mam potrzeby doładowywania, bo auto dużo jeździ. Edytowane 18 Października 2017 przez mrarek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevarion Opublikowano 18 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2017 9 godzin temu, mrarek napisał: Cięcie. dzieki za odpowiedzi. Chcialem sie dopytac bo auto w zime bedzie stalo na zewnatrz a do pracy daleko nie mam ;) NARUSZASZ REGULAMIN pkt. 5.6 literki PL i 5.13 cytowanie - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nevarion Opublikowano 15 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 BUMP Mam jeszcze jedno pytanie o akumulator załączony na obrazku powyżej. Czy jest to akumulator P+ / L- i jest zamontowany odwrotnie? Rozumiem, że spokojnie mogę kupować P-/L+ i montować go normalnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi