Skocz do zawartości

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Mam problem z ręcznym hamulcem po prostu go nie mam na jednym kole na drugim super a na lewym można zaciągnąć do końca mechanizm przy hamulcu  i nic linki chodzą bez problemu natomiast w lewym kole mogę pod samochodem ręką zaciągnąć ten mechanizm do samego konca ale samochód dalej sie toczy natomiast z drugiej strony wystarczy zaciągnąć do połowy i stoi przy normalnym hamowaniu samochód nie ściągą wiec hamulec roboczy działa i hamuje natomiast ręczny wcale a mechanizm działa do samego końca

Dziękuję za każda cenna radę

Uszkodził się mechanizm mimośrodowy wypychający tłoczek przy działaniu hamulca ręcznego. Zacisk nadaje się do regeneracji, przez wymianę części.

W necie jest wiele firm tym się zajmujących profesjonalnie.

Mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli uszkodzony jest ten mechanizm mimośrodkowy to czy zwykły hamulec działa, czy również nie będzie on działał  ?

:lapka:

Regulamin: pkt. 5.1, 5.2  - Jeśli nie chcesz by temat poleciał do kosza to proszę jasno określić, w tytule, czego dotyczy :!:Prezes

10 godzin temu, Rafalmegane2 napisał:

Mam jeszcze jedno pytanie. Jeśli uszkodzony jest ten mechanizm mimośrodkowy to czy zwykły hamulec działa, czy również nie będzie on działał  ?

:lapka:

Regulamin: pkt. 5.1, 5.2  - Jeśli nie chcesz by temat poleciał do kosza to proszę jasno określić, w tytule, czego dotyczy :!:Prezes

Rozumiem na przyszłość będę jaśniej określał temat przepraszam za nie dopatrzenie