waco1811 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Witam mam megene z 1999 roku z silnikiem 1.6 16 v 107 km , z instalacja gazowa Stag. Moim problem jest to że mam wysokie obroty po zapaleniu auta, falują, oraz z rana ciężko odpala, trzeba pokręcić parę razy. zmienione: -świece - sprawdzona przepustnica i oringi na niej -silniczek krokowy dodam że po dłuższej jeździe jest ok jak auto się rozgrzeje, ma ktoś jakieś pomysły? XXX XXX XXX dodam że wyczytałem gdzieś że można sprawdzić ,, Plakiem,, wokoło korektora dolotowego , więc psikam tak wkoło , i jest ok , ale na pewnym, odcinku, chyba tam uszczelka jest nieszczelna, jak psiknę to go dusi , tak jakby już miał gasnąć. XXX może wymiana uszczelki by pomogła z obrotami , ale czy jest to kwestia tez , że zle pali na zimnym, bo mi się raczej nie to wydaje przyczyną? XXX Proszę o rady. REGULAMIN 5.9 Zabrania się nadmiernego i niepotrzebnego stosowania klawisza ENTER, ... - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Przyczyn może być wiele, ale szczelność całego dolotu to podstawa. Nie masz utrzymanej proporcji mieszanki paliwowo-powietrznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waco1811 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 i szczelnosc może być powodem, takiego stanu że jak zimny kiepsko odpala? teraz jak dużo jedzilem i silnik nagrzany , obroty i odpala jak marzenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Oczywiście, to podstawa. W momencie, gdzie potrzebna do rozruchu jest dodatkowa dawka paliwa, pośrednio określona przez temperaturę płynu chłodzącego zostanie ona zachwiana przez dodatkowe ( niekontrolowane powietrze ) zapłonowi brakuje energii. Na goracym jest to mniej zauważalne, ale występuje spora strata mocy, co się przekłada na zwiekszone zapotrzebowanie na paliwo. Na hamowni przy pomiarach doskonale to widać. Nowa uszczelka pod kolektor dolotowy i zapominamy o problemie. Koszt jej Ci się zwróci z różnicy spalonego paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Od kiedy masz gaz? Zakręć zawór gazowy na noc i obserwuj proces zapalania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Tak należy zrobić, żeby wyeliminować drugie źródło zasilania, które opiera się na podstawowej benzynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waco1811 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 gaz mam już od kupna z 3 mieśiace temu kupiłem, na gazie chodzi super , ogólnie chodzi super jak sie nagrzeje jak pisałem, w takim razie zaczne od wymiany uszczelki w sumie jest ich chyba 5 4 małe jedna wielka , bo z okolicy tej wielkiej właśnie dmucha, i tam jak psikne plakiem to chce jakby zgasnąć. a czemu mówicie o gazie, jak odpala na benzynie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Puszczające wtryski gazowe mogą wprowadzać w błąd. Plakiem wzbogacał za bardzo mieszankę dlatego przygasał. To jest skuteczna metoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waco1811 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2017 Dnia 1.11.2017 o 17:39, jabrze napisał: Nie papuguj. czyli raczej beda to uszczelki korektora dolotowego zapewne musze sprawdzic w tygodniu. REGULAMIN 5.6 literki PL i 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi