rafcio_100 Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) Wymieniając całe przednie oświetlenie w swoim autku założyłem żarówki H7 Osram Night Breaker Unlimited, H1 Blue SportLight +50 i W5W Cool Blue Intense. Diametralnie poprawiła się widoczność na drodze a i barwa światła bardzo przyjemna. Ale niestety po niecałym roku padła już jedna żarówka W5W od pozycyjnych. Znacie jakieś żarówki innych producentów o barwie ~4000K i dłuższej żywotności? A może będzie pasowało połączenie mojego oświetlenie z pozycyjnymi żarówkami LED o barwie 6000K? Edytowane 1 Listopada 2017 przez rafcio_100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Philips white vision W5W ja mam takie i świeci na biało(prawie). Przepaliła się bo pewnie dotykałeś gołymi rekami. jak dotkniesz to wytrzyj ręcznikiem z alkoholem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 1 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 Żarówki nie przepalają się od dotykania. Nie powinno ich się dotykać, głównie halogenowych bo ślady wypalonego tłuszczu brudzą bańkę. Możesz poszukać ledowych. Aby szybko nie wypaliły się wybierz z kontrolą prądu na przetwornicy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafcio_100 Opublikowano 1 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2017 (edytowane) 8 godzin temu, airbites napisał: Philips white vision W5W ja mam takie i świeci na biało(prawie). Przepaliła się bo pewnie dotykałeś gołymi rekami. jak dotkniesz to wytrzyj ręcznikiem z alkoholem. Przepaliła się prawdopodobnie dlatego, że sam producent określa ich trwałość jako krótką. Nie zwróciłem na to uwagi przy zakupie. Tak samo jest z Night Breakerami, ale trzymają się nadal bo używam świateł dziennych to i mijania są odciążone. Edytowane 1 Listopada 2017 przez rafcio_100 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi