anonymous999 Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Witam, Planuje zamontowac w moim aucie blokade skrzyni biegow, coby zabezpieczyc autko przed kradzieza. Na ta chwile znalazlem polska blokade Bearlock. Ktos ma informacje, czy to zdaje egzamin ? Czy moze ta blokada jest juz tak popularna, ze zlodzieje otwieraja ja z zamknietymi oczami ? Pozdrowienia REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Niewątpliwie jest to utrudnienie ale nie uniemożliwienie kradzieży. Dla przykładu mojemu tacie spod okien kiedyś ukradli Poloneza Atu+ z tym ustrojstwem. Nikt nic nie słyszał, nikt nic nie widział, żadnych śladów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Pytanie nr 1, do jakiego ma to być auta? Jak do Meganki I z opisu to trochę przerost formy nad treścią. Samą blokadę złodzieje otwierają dość sprawnie :), mojemu ojcu ukradli samochód z taką blokadą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Kolega pisał w innym temacie, że niebawem odbiera czwórkę. Reasumując blokada stanowi utrudnienie ale nie uniemożliwia kradzieży zatem dobre AC + dobry alarm + blokada i śpij spokojnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gwro Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Alarm ma jeden plus, blokuje się automatycznie po zamknięciu drzwi (choć teraz nikt nie zwraca uwagi na wyjące auto i mam mieszane uczucia co do tego zabezpieczenia). W przypadku blokad skrzyni problem jest taki, że większość osób nie wkłada tej blokady jak wyskakuje na chwilę do sklepu itp., tak przynajmniej wyglądało to w czasach kiedy były one popularne i większość osób z mojej rodziny je miała. Choć widziałem "pod oknami" M4 z Misiem. Lepsza ponoć od blokady skrzyni, jest blokada kierownicy Zeder, ale jest też droższa. Tak jak napisał pbet najlepszym rozwiązaniem jest AC, a wszystkie inne rozwiązania jedynie wydłużają czas odjazdu przez złodzieja naszym samochodem i nie są przeszkodą. Przykładem tego ile czasu mają złodzieje, że nawet na strzeżonym parkingu samochód nie jest bezpieczny, jest ten filmik: Panowie na tym filmie bawili się (w poszukiwaniu pilota do bramy) aż 30 minut i nikt nie zareagował. Tak więc w tym czasie spokojnie otworzą też blokadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonymous999 Opublikowano 13 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Tak jak pbet napisal, na razie jezdze Megi z 1997 roku, ale za 2 tygodnie odbieram Megane IV Grandcoupe i to w nowym zamierzam zamontowac blokade. Auto bedzie stalo pod blokiem na ogolnodostepnej ulicy...z ktorej notabene ukradziono mi poprzedni samochod. REGULAMIN pkt 5.6 literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Bardzo mi przykro. Z alternatywnych zabezpieczeń możesz jeszcze zainwestować w monitoring położenia po GSM lub GPS albo skonstruować odcięcie zapłonu tylko to już ingerencja w instalację elektryczną więc kłuci się z gwarancją i dość wrażliwą elektryką naszych Francuzów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 13 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2017 Jeśli koniecznie chcesz stworzyć pułapkę dla siebie podjedź nowym samochodem do dobrego elektronika. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonymous999 Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Chyba rzeczywiście zrezygnuję z tej blokady... i pozostanę przy dobrym ubezpieczeniu. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Blokadę warto przemyśleć bo montuje się ją raz na całe życie auta przy stosunkowo niskim nakładzie (patrząc na cenę samochodu), a zawsze to jakiś utrudniacz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anonymous999 Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 pbet, generalnie tak, ale... są też minusy. Jak złodziej włamie się do auta i zacznie walczyć z tą blokadą, to zrobi generalną demolkę całej konsoli. Naprawa tego zajmie dużo czasu i finalna praca nigdy nie będzie tak dobra jak pierwszy montaż. Potem będą dochodziły irytujące dźwięki podczas jazdy... itp Mój brat przechodził przez to, miał zdewastowaną całą konsole centralną z wyświetlaczem... naprawa trwała 3 miesiące, bo nie mogli sprowadzić wszystkich części. Po przemyśleniu, wydaje mi się że takie blokady są dobre dla właścicieli "young timerów", które przedstawiają sporą wartość (również a może przede wszystkim sentymentalną), a z racji wieku, nie mogą być ubezpieczone na AC. Ja pozostanę przy solidnym AC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Solidne AC to oczywiście podstawa, bez tego ani rusz. Reszta jak pisaliśmy to utrudniacze, a jak ktoś się zafiksuje na Twoje auto to nic nie pomoże. Jedyne co to w miejscach dobrze oświetlonych i zaludnionych nalepka z misiem na szybie może (choć nie musi) zniechęcić potencjalnego delikwenta do podjęcia jakichkolwiek działań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) Ac w nowym aucie i tak musisz mieć. Jeżeli dodatkowe zabezpieczenie to niefabryczny immobilizer lub moduł gps/gsm. Blokadę mechaniczną odradzam, bo trzeba pamiętać ją uzbrajać. Edytowane 14 Listopada 2017 przez lufa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 7 minut temu, lufa napisał: Ac w nowym aucie i tak musisz mieć. A kto nakazuje? Nie musisz. Możesz. No chyba, że bierzesz w leasing lub przez kredyt samochodowy - wtedy musisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lufa Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Nie wszystko reguluje, prawo, normy, religia. Ot stwierdzenie takich racjonalnych zachowań. Oczywiście nie uważam kogoś ,kto świadomie w podobnym przykładzie rezygnuje z AC, za nieroztropnego. To Kozak ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi