tomasz2609 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Witam mam problem otóż w moim fluence dostał się kurz miedzy szybką a zegarami i podczas demontażu uszkodziłem taśmę łączącą płytę główną z wyświetlaczem licznika, więc zamówiłem na allegro od modelu poliftowego z 2014 roku i wszystko działa prawidłowo poza komunikatem ERROR PROG i świecącą się na czerwono kontrolką stop. Byłem już u gościa na clipie i stwierdził ze problem tkwi w numerze vin, którego nie może zakodować do licznika i na tym poległ. Nie wiem co teraz mam robić, Może ktoś miał podobny problem za wszelką odpowiedź będę wdzięczny. Zostawiam jeszcze zdjęcie tego komunikatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 22 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Dlaczego przy taśmie kombinowałeś bez wyłączenia akumulatora. Ten clip nie daje rady. Dostęp tylko bezpośrednio po OBD2. W ASO zrobią, ale nie wiem za ile. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz2609 Opublikowano 22 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2017 Licznik miałem cały wyciągnięty i przy rozbiórce niechcący uszkodziłem taśmę. Myślałem o ASO ale wcześniej chce zapytać na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebt25 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Problemem nie jest nr VIN, który akurat w liczniku jest tylko informacyjnie. Problemem jest konfiguracja licznika pod dane (Twoje) auto. Można to zrobić Clipem, ale ktoś musi mieć odrobinę wiedzy jak to zrobić. A nr VIN też można zmienić tylko nie Clipem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasz2609 Opublikowano 23 Grudnia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2017 Akurat konfigurację gość mi zrobił wymianę oleju tempomat itd tylko nie poradził sobie z nr vin bo starego nie mógł usunąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dyzol Opublikowano 12 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2018 Jest tak jak Ci napisał ebt25.VIN-u nie trzeba zmieniać ale trzeba zrobić konfigurację licznika.Clip to robi tylko musi być jeszcze kumaty operator ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi