biskvp Opublikowano 18 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2018 Witam!! Posiadam Megane III GrandTour z 2011 roku, autko pochodzi z polskiego salonu i jest uboższą wersją. Posiadam to najbiedniejsze radio bez bt z dwoma chinchami oraz małym ekranem. Zauważyłem że u kolegi w podobnej wersji w prawym górnym rogu tego ekranu pokazuje się temperatura zewnętrzna, u mnie po przyjrzeniu się pod kątem zauważyłem że na ekranie też jest możliwość wyświetlenia temperatury leczy jest ona martwa ponieważ sie nie wyświetla. Teraz nachodzi mnie myśl, czy jest to kwestia uszkodzonego czujnika w lusterku czy też jego brak. Nie wiem czy termometr jest jakąś dodatkową opcją za która się płaci. Auto posiadam z drugiej ręki, więc trudno mi określić czy przedtem się coś paliło czy nie. Dodam, że kolegi jak i mój samochód posiadają w lusterku po stronie kierowcy taki wystający dzyndzel w którego miejscu jest ponoć czujnik temp. Czy komuś z was jest znany ten temat, wie czy mogę coś zrobić aby i mój samochód pokazywał temperaturę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 19 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2018 eeeee temp. jest standardem chyba w kazdej renówce nawet jak się ma bieda-edyszyn O_o. Dziwne jakbyś miał uszkodzony czujnik to by pokazywał głupoty lub kreski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaldach Opublikowano 1 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2018 Jak jest uszkodzony czujnik, to właśnie (na 100% w TOMTOM) nie pokazuje temperatury. Podejrzewam, że Twoim przypadku i wyświetlaczu jest podobnie. Czujniki masz w obu lusterkach, jednakże podłączony jest tylko ten w lewych drzwiach. Idzie on do modułu sterującego drzwiami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karads Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 to ja mam "bieda" wersję i na lusterkach nie posiadam nic wystającego a i radia fabrycznego nie miałem , fakt kupowałem od pierwszego właściciela który zostawił auto w salonie Renault więc chyba nie robiliby wałków z radiem fabrycznym. Więc chyba nie wszystkie auta jednak miały opcję termometru :( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 3 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2018 wrzuć tu fotki lusterek od spodu lewe i prawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi