miecznikx1 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 (edytowane) WITAM , mój problem polega na gaśnięciu silnika (zimnego) przy redukcji biegów przed rondem lub skrzyżowaniem . np z 2.5 tysiąca wciskając sprzęgło gaśnie . - wymieniony filtr powietrza - przepustnica wyczyszczona - wymieniony czujnik położenia wału Edytowane 23 Stycznia 2018 przez miecznikx1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 23 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2018 Najpierw podłącz pod komputer i się zobaczy. Czujnik wału wymieniłeś, jednak częściej przyczyną takiego gaśnięcia jest czujnik wałka rozrządu. Zobaczymy co powie CLIP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecznikx1 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 (edytowane) tak był podłanczany i wymienili czujnik wału Edytowane 11 Lutego 2018 przez miecznikx1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 24 Stycznia 2018 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2018 Rozumiem, ale czujnik wałka rozrządu to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecznikx1 Opublikowano 17 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 tak to wygląda. VID_20180217_081749.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 17 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2018 Jeszcze raz pytanie czy czujnik wałka rozrządu też wymieniłeś i czy podłączyłeś pod komputer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecznikx1 Opublikowano 19 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 Przeglądałem Faktury i okazuje się że miałem wymieniony czujnik pozycji wałka rozrządu a nie czujnik wału . Miałem też zerwany pasek rozrządu ale ponoć nic się nie stało więc wymieniono pasek , a silnik nie był ruszany . 2018-02-19 21.04.49.mp4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 19 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2018 (edytowane) Sugerowałbym nieprawidłową pracę zaworu KZFR, bo wnioskuję, że czujnik wału i czujnik wałka odczytują prawidłowo impulsy rowniez z przesuniętego koła i dlatego z ograniczonym źródłem zasilania w paliwo i w powietrze (bez udziału pedału gazu) silnik może gasnąć dostając wyprzedzony zapłon. Wygląda na to, że opór mechaniczny sprężyny domykającej zawór jest za mały do gęstości zimnego oleju. Można pod tym kątem sprawdzić na clipie lub z braku takiej możliwości zamontować na czas prób pełnowartościowy zawór. W duży mróz miałem podobną sytuację i problem zażegnany. Ta usterka na gorącym objawia się, że silnik z poślizgiem reaguje na wzrost wciśnięcia pedału gazu "tzw miękki gaz". Oczywiście to wszystko po 100 procentowej pewności poprawnie złożonego rozrządu i szczelności kolektora dolotowego. Edytowane 19 Lutego 2018 przez jabrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miecznikx1 Opublikowano 30 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 wyglada na to ze to ten zawór kzfr ponieważ ostatnio padł mi czujnik polozenia wałka rozrzadu i jedna cewka wymienilem 4 cewki i czujnik i nadal gasł .Wiec zainteresowałem sie zaworem KZFR wymontowalem go i rozebralem od dolu wyciagajac sprezynke , czytalem kiedys na forum ze trzeba ja rosciagnac i tak zrobilem . Złozylem go sklepalem i okazuje sie ze auto nie gasnie i przed rosciagnieciem sprezynki slychac bylo zawory przy 2000 obrotów , a po juz nie wiec planuje zakupic zawór kzfr. Dzieki kolego jabrze za podpowiedz REGULAMIN pkt 5.6 i 5.8 - literki PL - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 30 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2018 Cieszę się, że problem zażegnany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi