krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Witam, jestem szczęśliwym ( nieszczęśliwym) nowym posiadaczem Renault Megane 3 1.5 dci z 2009 roku sprowadzona w 2016 roku z Francji, na wyświetlaczu przebieg 195 tyś a faktycznie jak się okazuje ma 325 tyś przebiegu, i co ja mam teraz zrobić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Faktyczny przebieg pokazał sterownik silnika? ABS? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) 13 minut temu, krzysieking napisał: i co ja mam teraz zrobić ... Pytanie od kogo kupiłeś auto. Od osoby prywatnej na umowę czy z komisu na vat-marża lub 23%? http://www.auto-swiat.pl/prawo/kupiles-auto-z-cofnietym-licznikiem-oddaj-je/26kp7 Edytowane 2 Lutego 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Sterownik silnika i ABS i jeszcze gdzieś, w trzech różnych miejscach, auto kupione od osoby prywatnej na umowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 To był pierwszy właściciel w Polsce? Wiesz może jak ta osoba jak weszła w posiadanie samochodu? Co mówi strona https://historiapojazdu.gov.pl? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Gdy rok temu kupowałem SC III to od prywatnego sprzedawcy wziąłem oświadczenie na piśmie odnośnie przebiegu. Nie robił żadnych problemów. Już po kupnie sprawdziłem przebieg komputerem i w serwisie. Zgadzał się z faktycznym. W umowie kupna sprzedaży wpisany jest przebieg? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Drugi właściciel w Polsce, dzwoniłem do niego i podobno on nic przy tym nie robił, był zdziwiony i ma sie skontaktować z osoba od której kupił ten samochód Nie ma w umowie wpisanego przebiegu Było to dwa tygodnie temu a auto wczoraj przerejestrowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Pierwszy skręcił licznik a drugi sprzedał jak tylko dowiedział się o prawdziwym przebiegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) 9 minut temu, pbet napisał: Co mówi strona https://historiapojazdu.gov.pl? Jak możesz to wrzuć screena. Wrażliwe dane zasłoń jak chcesz. Edytowane 2 Lutego 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Ta strona mówi; " Ostatni zarejestrowany stan licznika: 189 728 km " Dodatkowo w dowodzie mam 81KW a po numerze VIN w Renault polska jest 78KW W/G tej strony : " Pojemność silnika: 1461 cm³ Moc silnika: 81 kW Paliwo: olej napędowy " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 A jakie przebiegi były odnotowane wcześniej? Po rejestracji w PL auto chyba musiało być na przeglądzie w 2016? Drugi przegląd musiał być zrobiony w 2017. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Jest jeszcze coś takiego na tej stronie: 2009 Rok produkcji 02.02.2018 20:16:05 Wygenerowanie raportu 04.02.2009 Pierwsza rejestracja za granicą 28.10.2016 Pierwszy właściciel w Polsce Właściciel: osoba fizyczna Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: świętokrzyskie 28.11.2016 Pierwsza rejestracja w Polsce 16.11.2017 Badanie techniczne (ważne do 16.11.2018) Wynik badania: pozytywne Ostatni zarejestrowany stan licznika: 189 728 km (Uwaga. Stan licznika gromadzimy od 2014) 30.01.2018 Zmiana właściciela Właściciel: osoba fizyczna Województwo, w którym pojazd zarejestrowano: podkarpackie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 (edytowane) Dziwny jest brak stanu licznika z badania w 2016 skoro od 2014 jest to spisywane w SKP. Czyli jest tak jak @aniewa napisał, że prawdopodobnie pierwszy właściciel skręcił, a kto wie czy diagnosta nie brał udziału w procedurze. To musiało być w PL, we Francji jest to bardzo rygorystycznie traktowany proceder. Ciekawe gdzie i czy można zapytać/zawnioskować o podanie przebiegu z 2016. Z raportu wynika, że Ty jesteś drugim właścicielem w kraju. Edytowane 2 Lutego 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysieking Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Tak wynika bo ten od kogo ja kupiłem to nie zdążył go przerejestrować z powodów zdrowotnych i w karcie pojazdu ja jestem jako 2 właściciel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 2 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2018 Z powodów zdrowotnych? Czyli jak rozumiem kupił i sprzedał? Może też się zorientował, że było kręcone i pogonił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi