m_dyszk Opublikowano 20 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2018 Witam Problem dotyczy MIV, 1.6 SCe Od jakiegoś czasu przy przyspieszaniu - prędkość ok 80-90km/h, 5 bieg, ok.3000 obr/min - słyszalny jest wysoki dźwięk, coś jak pisk. Przy odpuszczeniu gazu dźwięk cichnie. Czy ktoś ma podobne obserwacje? Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jakub69 Opublikowano 6 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2018 Nie wiem, czy to taki sam dźwięk jak u mnie, ale ja też słyszę. W poprzedniej skrzyni biegów nie było, był za to inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej1001 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Potwierdzam, przy przyspieszaniu pojawia się wysoki dźwięk, po odpuszczeniu gazu zanika. Nie mam pojęcia, co to może być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smog Opublikowano 6 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Wydaje mi się że skrzynia mam tak samo a dziwne dźwięki czyli wycie występuje na 2 i 3 biegu przy niskiej prędkości obrotowej. Koledzy czy macie podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinwadon Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 A czy to nie jest czasem dźwięk turbiny? Mam to samo, słyszalne przy ok 2 tyś obrotów podczas przyspieszania. Im więcej obrotów, tym wyższy dźwięk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalGda Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 W 1,6 SCE może być ciężko o turbinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukiluck1 Opublikowano 18 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2018 Czy udało Wam się ustalić przyczynę tych dźwięków? U mnie jest podobnie i serwis twierdzi że TTTM:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikuman Opublikowano 14 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2019 Dnia 18.12.2018 o 22:14, lukiluck1 napisał: x Też miałem jakiś czas. Sprint od 30-140. W grudniu jak wymienili skrzynie plus przy okazji zrobili przegląd, uzupełnienie pierdół i nalegałem na swoje filtry powietrza. - Odebrałem i ustało. Pisk jakby od turbiny. Myślę, że to przepływ powietrza był zarąbany czymś - wymienili filtry i poszło. Dbaj o filtr. REGULAMIN - 5.13 Pisząc odpowiedź kategorycznie zabrania się cytowania w całości treści postu, który widnieje na liście napisanych jako ostatni. - mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi