jabrze Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 W czasie grzania świec i przy rozruchu zmierz napięcie w zapalniczce na zimnym silniku. Odnośnie spalania to rano z 20 km odczuwam, że samochód hamuje - ON 2,0 dCi. Średnie spalanie wzrosło o 1,7 l od temperatury 0 C, ale to normalne zima w duże mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Wszystko zostało rozebrane wyczyszczone, mimo, że wyglądało dobrze. Szczotka, oraz spray Kontakt. Klema akumulatora wymieniona. Dzisiaj problem się nie pojawił, więc chyba rozstał rozwiązany. W moim przypadku spalania 1.9 dcI 120km. Na trasie dojazdu do pracy ( 20km ) wynosi około 13 l, przy takiej temperaturze, gdzie przy temperaturach około 0 wynosiło max 8.8l. No cóż, widocznie tak musi być, mam tylko nadzieję, że te mrozy zaraz miną, nie lubię gdy silnik jest niedogrzany :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Będzie cieplej to warto wyczyścić połączenia prądowe ( 3 gniazda na UCH). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Wszystkie wtyczki w module UPC, oraz tym pod kierownicą ( UCH ) chyba tak, mam nadzieje, że nie pomyliłem, zostały rozebrane w lato, wszystko ładnie wyczyszczone i psiknięte sprayem do wtyczek, lecz problemem chyba były kiepskie styki przy akumulatorze ( chociaż wyglądały bardzo dobrze ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi