qweluke Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) Ostatnio mechanik zauważył, że w mojej M3 jest miejsce na sprężyny odciągające hamulec ręczny. O ile po prawej stronie jest ok, to po lewej stronie linka sama nie odbija do końca. Zastanawiam się, czy u mnie czegoś brakuje czy tak powinno być - oraz - jakie ewentualnie sprężyny zastosować? czy takie się nadadzą? https://sprzedajemy.pl/sprezyny-szczek-peugeot-106-206-306-renault-clio-laguna-lublin-2-6bea9f-nr53989751 Edytowane 1 Marca 2018 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Oryginalnie tam nie ma sprężynek (są wewnątrz zacisku). Przyczyną nie odbijania może być blokująca się linka, tak było w mojej megi, polecam wymianę, najlepiej obydwu naraz. Jeśli jednak to nie pomoże to regeneracja lub wymiana zacisku Cię czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 @Laros jakie koszta? Przypuszczam że wymiana linki nie będzie droga, gorzej z regeneracją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 1 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Linki wymieniałem sam, więc kosztowało mnie to jakieś 120 zł i 1,5 godziny roboty (za drugim razem byłoby pewnie z 30 min.). Podejrzewam że mechanior weźmie za to jakieś 80-100zł minimum (za dwie), u Ciebie w KTW może to być więcej :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qweluke Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2018 Dużo z tym roboty? Pewnie bez kanału nie dam rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laros Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Dokładnie, bez kanału lub podnośnika nie ma się co za to brać. Jak będziesz zainteresowany opiszę krok po kroku co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bacablue Opublikowano 2 Marca 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2018 Witam. Linki do wymiany. Ja nawet założyłem sprężyny i na Allegro obserwowałem używany zacisk. Po odpięciu linki od zacisku zacisk się cofnął do końca. Wymiana na nowe. Uwaga na długość - do kombi prawie 2 metry. Raz wymieniałem w sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATEO5541 Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2018 Witam, orientuje się ktoś gdzie można kupić w internecie sprężynki odciągające linkę hamulca ręcznego, pasujące do Megane III Grandtour 2010 1.5 dci, 106KM, nie mogę znaleźć w google. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robus23 Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Witam, jakiej firmy linki polecacie? Jakie najlepiej założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Czy takie sprężyny https://allegro.pl/oferta/sprezyny-zacisku-hamulca-recznego-renault-megane-7992832385 będą pasowały do mojej Megi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
omega Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Jak babcię kocham pierwszy raz takie dziwadło na oczy widzę. Dodatkowo toż to jakaś okrutna tandeta. Do czego miałby to mieć zastosowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilion11 Opublikowano 14 Grudnia 2019 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2019 Jako sprężyna odciągająca hamulca ręcznego ze zdjęcia na początku postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi