kirasjer Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Witajcie, nie wiem czy dobrze trafiłem z kategorią postu, mam nadzieję że tak Otóż, czy ktoś jest w stanie powiedzieć mi co to za dziwne złącze montowane w lewym dolnym rogu przedniego zderzaka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 To raczej na pewno nie jest seria, a wygląda jak gniazdo z prądem. Jaki kraj pochodzenia auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirasjer Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Szwecja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Może być od zasilania ogrzewania postojowego- tak myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirasjer Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Sporo aut znalazłem z takim czymś ... Np TU ale nigdzie nie mogę znaleźć co to jest ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Przed chwilą, kirasjer napisał: Szwecja Czyli zimno. Może być jak napisał @pit-men. Przed chwilą, kirasjer napisał: Np TU ale nigdzie nie mogę znaleźć co to jest ... W tym ogłoszeniu jest napisane, że sprzedaje właściciel więc może po prostu zapytaj i będzie 100% pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy645 Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Ogrzewanie postojowe. @pit-men dobrze myśli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 W krajach skandynawski dodatkowe ogrzewanie wnętrza czy komory silnika jest dość często spotykane. Z wiadomych względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirasjer Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 A czy ktoś miał by informacje o jakimś schemacie czegoś takiego ... jakie napięcie ... jak to podłączać i używać ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Napięcie na pewno takie jak w sieci czyli 230V ,musiał byś sprawdzić czy masz całą instalacje zamontowaną w samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) Pytanie tylko czy w PL jest sens w ogóle tego używać. Zimy mamy od kilku lat dość mocno umiarkowane, a prąd nie najtańszy. Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Przecież tego nie włącza się na całą noc ,tylko przez jakiś układ sterujący (wystarczy wyłącznik czasowy z marketu za 20 pln.) na godzinę przed wyjazdem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirasjer Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Tutaj się zgodzę co do ceny prądu .. .ale skoro już jest (jeśli w ogóle kompletne) to czemu by nie używać ... ostatnie zimy u Nas potrafią zaskakiwać -20... -25 .... a mając auto pod domem (jednorodzinnym - w bloku wiadomo że nie ma jak a poza tym nikt nie będzie ciągną przedłużacza z 10 pietra ) 15-20 min "podgrzanie" silnika niewiele będzie kosztować ... 22 minuty temu, pbet napisał: Czyli zimno. Może być jak napisał @pit-men. W tym ogłoszeniu jest napisane, że sprzedaje właściciel więc może po prostu zapytaj i będzie 100% pewności. No o tym to nie pomyślałem ;) :P czasem wystarczy spytać kogoś aby znaleźć najprostsze rozwiązanie ... Dam znać jeśli uzyskam odpowiedź ale swoją droga gdyby znalazł się ktoś kto już miał do czynienia z takim ustrojstwem to z chęcią usłyszę wszelkie informacje na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 (edytowane) 16 minut temu, pit-men napisał: Przecież tego nie włącza się na całą noc ,tylko przez jakiś układ sterujący (wystarczy wyłącznik czasowy z marketu za 20 pln.) na godzinę przed wyjazdem . Tego nie wiemy. Może to jest stałe podgrzewanie komory silnika żeby płyny nie zamarzły? Bo webasto przecież dodatkowego prądu nie potrzebuje. W Renault chyba webasto nie było, o elektrycznych grzałkach kiedyś wspominał @konwil, który bywał w Skandynawii. W aucie z załączonego linki śladów po grzałkach w środku nie widać, a gdzieś było zdjęcie na forum Megi z pozostałościami po takim gadżecie obok lewego kolana przedniego pasażera. 15 minut temu, kirasjer napisał: w bloku wiadomo że nie ma jak a poza tym nikt nie będzie ciągną przedłużacza z 10 pietra Mam sąsiada, który w zimie co kilka dni ładuje aku z 3 piętra Edytowane 8 Kwietnia 2018 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kirasjer Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2018 Przed chwilą, pbet napisał: Tego nie wiemy. Może to jest stałe podgrzewanie komory silnika żeby płyny nie zamarzły? Bo webasto przecież dodatkowego prądu nie potrzebuje. W Renault chyba webasto nie było, o elektrycznych grzałkach kiedyś wspominał @konwil, który bywał w Skandynawii. W aucie z załączonego linki śladów po grzałkach w środku nie widać, a gdzieś było zdjęcie na forum Megi z pozostałościami po takim gadżecie obok lewego kolana przedniego pasażera. Z tego co wyczytałem to jest kilka wersji ogrzewania ... sam silnik ... silnik plus wnętrze i wtedy rzeczywiście w środku jest dmuchawa do ogrzewania ... Ale ... u mnie to na razie teoria .... może z ogłoszenia uda mi się coś wyciągnąć bo wygląda identycznie ... dam znać Dzięki wszystkim za zaangażowanie i podpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi