michal0306 Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Witam tak jak w temacie tempomatu na 6 nie moge zalaczyc, albo zalacza sie na 2 sekundy i koniec na innych biegach nie ma problemu. REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 (edytowane) Kiedyś takie przypadki zdarzały się jak ludzie wymieniali zębatki ostatniego biegu, chcąc zwiększyć prędkość na ostatnim biegu (obniżyć obroty). Wtedy tempomaty lubiły głupieć. Lub coś z konfiguracją jest nie tenteges (rozkodowało się, w internetach znane są takie przypadki np. skrzynia się rozkodowała i auto widzi ją jako 5 biegową dlatego na 6biegu tempomat nie działa). żeby nie być gołosłownym: "Pomogło ustawienie parametrów pojazdu w abs a dokładnie przypisanie opon i ustawienie tego B/C/E/G/K/L/S84 F9Q lub K9K SKRZ MECH Wersja ESP = 12 " W clipie trzaby jeszcze sprawdzić: czujnik sprzęgła, stopu i czujnik położenia lewarka. Edytowane 23 Kwietnia 2018 przez onomatopeja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal0306 Opublikowano 24 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2018 Troche mnie nie bylo ale dzieki za idpowiedz musze poszukac kogos z clipem z okolic Rudy Slaskiej REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 25 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2018 zasadniczo ja jestem z rudy slaskiej i mam klipa ale nie pomoge w kwestii kodowania bo sie nie znam, clipa moge użyczyć ;p ale nie biorę się za kodowanie bo się na tym nie znam. REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gierszi Opublikowano 20 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2020 Po zamontowaniu naprawianej skrzyni biegów również mam problem z tempomatem. Z pewnością przełożenia na 3,4,5,6 biegu są krótsze. Jak takim razie przeprogramować komputer by uwzględnił zmianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 22 Lipca 2020 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2020 Nie przeprogramujesz. Zachowanie się tempomatu jest zaszyte w mapie silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi