Vorg Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Czy moglby ktos zidentyfikowac co moze byc powodem tego halasu? Wydobywa sie on spod pokrywy paska rozrzadu. Niedawno mechanik odkrecal ta pokrywe i podnosil silnik zeby zmienic poduszke. Czy te sruby pokrywy powinny byc dobrze dokrecone? Bo wydaje mi sie ze nie sa. P.S. nie mam polskich znakow w klawiaturze smartfona..pisze znad jeziora. VID_20180501_105907.mp4 REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Kiedy rozrząd był zmieniany i KZFR?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Ten model nie ma kzfr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorg Opublikowano 1 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 Rozrzsd jest nowy, podobno napinacz i inne rzeczy tez. Moze tylko ktos zchrzanil robote i jakos nie tak jak trzeba te sprawy poprzykrecal? A co z moim pytaniem o pokrywe silnika? REGULAMIN pkt. 5.6 Literki PL-mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 (edytowane) 2 godziny temu, Vorg napisał: Czy te śruby pokrywy rozrządu powinny być dobrze dokręcone? Bo wydaje mi się że nie są. Co znaczy wydaje mi się ? Podobno napinacz i inne rzeczy też nowe? To trzeba wiedzieć na 100 %. Edytowane 1 Maja 2018 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorg Opublikowano 2 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 Bylem u mechanika to pompa wody ktorej poprzedni wlasciciel chyba nie wymienil z paskiem :-\ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szmydu Opublikowano 2 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2018 (edytowane) To pompa wody, u mnie nowa z zestawu firmy INA również wydaje ten dźwięk. Pytałem w ASO i nowe oryginalne pompy też czasem tak chodzą, dlatego nie napinają za mocno paska przy wymianie. Edytowane 2 Maja 2018 przez szmydu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorg Opublikowano 3 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Szmydu, dzięki za wpis który zmniejszył mój strach bo chcę wyjechać za granicę a mechaników jak na lekarstwo - wszyscy na urlopach a termin na wymianę rozrządu byłby bardzo późno. Wczoraj byłem w Norauto, to gość prawie przystawiał ucho do pokrywy rozrządu Powiedział z kolei że to pompa wspomagania. Być może bo wspomaganie u mnie słabo chodzi. A czy da się ten pasek poluzować i czy to potrwałoby dlugo u mechanika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 3 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2018 Dnia 1.05.2018 o 17:54, Vorg napisał: Rozrzsd jest nowy, podobno napinacz i inne rzeczy tez. Moze tylko ktos zchrzanil robote i jakos nie tak jak trzeba te sprawy poprzykrecal? Pokrywę trzeba zdjąć, pomacać rolki, napinacz, pasek, słuchać i obserwować. Dla pewności lepiej wymienić komplet na nowe. ( wymieniłeś tą pompę ? ) Sprawy rozrządu nie wolno bagatelizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi