Tutis Opublikowano 12 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2018 Witam wszystkich! Mam pytanie odnośnie silników wolnossących 1.6 w meganie 3. Mianowicie są montowane dwa rodzaje tych silników 1.6 16V 100 KM 74 KW oraz 1.6 16V 110KM. Który lepszy do gazu? Podobno jeden z nich lepiej się sprawuje. Gazownicy założą do obu tych silników ale serwisanci twierdzą że jeden z nich jest lepszy. Czy ma ktoś taką wiedzę, który? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toonek Opublikowano 13 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2018 Cześć, Ja mam Megane III phI 1.6 16V 110KM i nie wiem czy jest to K4M 866 czy K4M 858. W teorii Bi-Fuel to 110KM ale ma chyba jeszcze inne oznaczenie. Mechanik u którego zakładałem się ucieszył bo mówił, że te silniki mają fabryczne miejsce na wtryskiwacze gazu. Więc nie ma problemu z nawiertami pod dysze i są w odpowiednich miejscach. Też nie nie wiem czy tycze się to całej rodziny K4M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 14 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2018 Wpisz tutaj VIN i się dowiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi