mario161269 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Pokazała się woda w lewym tylnym schowku pasażera.Czy to wina odpływów czy czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colt1255 Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Raczej tak. Polecam pod ciśnieniem czymś przedmuchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 IMHO nie. W przodzie nie ma a z tyłu jest? Kiedy czyściłeś podszybie? Wnęka na zapas sucha? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario161269 Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Przód suchy Jeszcze nie czyściłem Wnęka sucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Cześć podszybie szybko, bo teraz sezon deszczowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario161269 Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 W piątek zostanie to zrobione.Marek jakie są trudności z tym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 (edytowane) W zasadzie żadne oprócz tego, w jakim stanie zastaniesz samo szmaciane podszybie. Jak zdemontujesz (tak, jak do wymiany filtra powietrza silnika) podszybie plastikowe to zostaje odkręcenie 2 śrub od zbiorniczka płynu hamulcowego i 2 nakrętek od tego szmacianego podszybia. Ciekawe jaki jest jego stan - u mnie fatalny i myślę nad jakimś zamiennikiem. Trzeba jeszcze zdemontować ramiona wycieraczek, kratki maskujące silniki wycieraczek i same silniki wycieraczek. Stopień trudności 2/6 Edytowane 31 Maja 2018 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 1 godzinę temu, mrarek napisał: tego szmacianego podszybia. Ciekawe jaki jest jego stan - u mnie fatalny i myślę nad jakimś zamiennikiem Zamiennika raczej nie kupisz, u mnie też całe było zgniłe, kupiłem używane w bardzo dobrym stanie i zanim to założyłem to najpierw porządnie ofoliowałem porządną grubą folią a po bokach zostawiłem dłuższe wystające końce folii które wchodzą pod silniki wycieraczek blisko otworów odpływu. Swoją drogą dziwię się projektantom Renault, że zrobili odpływ wody z przedniej szyby po filcowej osłonie. Wiadomo, że to zgnije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi