maciejmacku Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 (edytowane) Witam! Radio w mojej Megane często gubi stacje. Wyjeżdżając poza miasto traci zasięg i dana stacja radiowa nie odbiera czysto albo nie jest w stanie nic znaleźć poza radio Maryja Czym może to być spowodowane? Antena? Edytowane 12 Czerwca 2018 przez maciejmacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Piszesz o radiach ogólnopolskich jak Zet, RMF, Złote przeboje, itp. czy jakieś lokalne? Faktem jest, że Ojciec Dyrektor ma najlepszy zasięg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Zarówno te ogólnopolskie jak i lokalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Jeśli w MIII jest rozwiązane to tak samo, jak w MII to przyczyną może być korozja na wzmacniaczu antenowym, który znajduje się pod batem anteny (ewentualnie jakimś wyciekiem z kondensatorka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Z tego co szukałem, to nie ma żadnego wzmacniacza w MIII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 12 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 Tak, też z ciekawości przyjrzałem się temu i z poniższego tematu wynika, że wzmacniacz jest, gdy jest również antena nadrukowana na szybie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejmacku Opublikowano 12 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2018 (edytowane) W moim Grandtourze antena jest na dachu z tyłu auta. EDIT: Problem prawie rozwiązany Wymieniłem antenę i radio znajduje dużo więcej stacji i nie gubi tak sygnału. Teraz się okazało, że oprócz popsutej anteny, lekkie szumy w radiu wytwarza taka przejściówka (http://allegro.pl/ladowarka-samochodowa-usb-2x1a-12v-5v-przejsciowka-i7101052796.html) + 3-metrowy kabel USB w połączeniu z kamerką samochodową - drugie wyjście zostaje do ładowania telefonu. Przy użyciu ładowarki fabrycznej do kamerki problem znika i radio odbiera idealnie, ale nie mam jak naładować telefonu. Macie na to pomysł? Jaki kabel nie będzie zakłócać radia? EDIT: Zanim ktoś pomoże, to sam poszperałem, więc może komuś się przyda taka informacja. Znalazłem coś takiego: https://www.wideorejestratory24.pl/pl/p/Ladowarka-samochodowa-REMAX-2xUSB-2.4A-1A/522 Edytowane 14 Czerwca 2018 przez maciejmacku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi