andrzejm36 Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Witam wszystkich ;). Dawno mnie tu nie było ..sprzedałem swoją megankę i w międzyczasie miałem Giuliettę i aktualnie Astrę k ...ale wracam do Was ;). Po głowie mi chodzi na powrót choć 2.0 Tce. Teraz pytanie .. chcę zainwestować w auto do zwykłego użytku, czyli gdzieś 25-28 tys. aby się nie martwić ze ktoś mi porysuje samochód za dwa razy wyższa kasę pod blokiem.A Meganką jeździło mi się bardzo dobrze. W poprzedniej sam zakładałem nawigację wiec nie będzie problemu. Czytałem tu na forum że nowy soft R-Linka ma android auto. Używam teraz tego w emeryckiej astrze k. A więc pytanie ...ktoś ma schematy R-Linka / podłączenie do auta /. Czy po lifcie w 2013 pozmieniali wtyczki i wiązki..? Czy mogę wrzucić R-Linka bezpośrednio pod instalacje TomToma ..czy szukać auta bez nawigacji a ze zwykłym radiem.Jak ktoś coś to proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 12 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2018 Cześć R link jest to dużo nowszy system. Różnice są we wtyczkach, (zerknij na aukcje) instalacji także przekładka plug and play nie wchodzi w grę. Musisz pamiętać że moduł telematyki i ekran muszą być z jednego auta musi zgadzać się nr VIN bo inaczej nie odpali inny jest joy i obudowa ekranu. Ze schematami do aut po FL jest trochę lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sadisticescape Opublikowano 20 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2018 łap NAV3G3.pdf a tu schemat obecnej nawi starej NAV1G2.pdf rlink odpali bez telematyki, bez live ale do działania potrzebuje sygnału can plusa i masy - tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gameserv Opublikowano 25 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2019 1877 - czytnik cart - jaki jest jego numer fabryczny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megim Opublikowano 27 Marca 2019 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2019 Dnia 12.07.2018 o 15:41, andrzejm36 napisał: Witam wszystkich ;). Dawno mnie tu nie było ..sprzedałem swoją megankę i w międzyczasie miałem Giuliettę i aktualnie Astrę k ...ale wracam do Was ;). Po głowie mi chodzi na powrót choć 2.0 Tce. Teraz pytanie .. chcę zainwestować w auto do zwykłego użytku, czyli gdzieś 25-28 tys. aby się nie martwić ze ktoś mi porysuje samochód za dwa razy wyższa kasę pod blokiem.A Meganką jeździło mi się bardzo dobrze. W poprzedniej sam zakładałem nawigację wiec nie będzie problemu. Czytałem tu na forum że nowy soft R-Linka ma android auto. Używam teraz tego w emeryckiej astrze k. A więc pytanie ...ktoś ma schematy R-Linka / podłączenie do auta /. Czy po lifcie w 2013 pozmieniali wtyczki i wiązki..? Czy mogę wrzucić R-Linka bezpośrednio pod instalacje TomToma ..czy szukać auta bez nawigacji a ze zwykłym radiem.Jak ktoś coś to proszę o pomoc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witton Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Witam wszystkich, Może ktoś posiada dostęp do nowszych plików Visu dla Megane3, tak żeby można było podejrzeć 24-pinowe złącze wyświetlacza 1127 i opis jego wyprowadzeń w NAV3G3/RAD47A/K95? Posiadam jedynie NT8456 Visu v5.0 Megane III X95, ale tam są schematy tylko dla NAV3G1/RAD01. Podziękowania dla kolegi sadisticescape, który udostępnił we wrześniu schemat NAV3G3.pdf - idealnie pasuje do mojego auta . Brakuje mi jeszcze trochę głębszego dostępu do Visu z tymi schematami (potrzebuję podejrzeć 24-pinowe złącze wyświetlacza 1127 ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) Mam schemat dla kostki wyświetlacza 1127 dla SC III ale chyba nie będzie pasował do M III. Mój schemat to NAV3G1 a potrzebny NAV3G3. 0006_A3.PDF0006_A3.PDF 1127_1.PDF1127_1.PDF SCENIC.pdfSCENIC.pdf Edytowane 23 Maja 2019 przez aniewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witton Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 aniewa: Dziękuję, ale niestety ten nie pasuje, ponieważ ja potrzebuję NAV3G3. Muszę podłączyć kamerę cofania i wiem, że są to na pewno piny: 18, 19, 20, 21 (ze schematu NAV3G3.pdf) - dlatego chciałbym poznać szczegółowy opis kostki wyświetlacza 1127 dla NAV3G3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomakur Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 Schemat mam ale opisu nie mam przy sobie jestem w pracy jak znajdę w domu to podeślę NAV3G3.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witton Opublikowano 23 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2019 (edytowane) tomakur: Będę wdzięczny za podesłanie opisu kostki w NAV3G3 (wyświetlacz 1127). Już się upewniłem, może komuś się to kiedyś przyda... W celu podłączenia kamery cofania, sygnały w kostce wyświetlacza 1127 w NAV3G3 podpinamy jak niżej: 18 - sygnał video (CVBS) 19 - zasilanie kamery "-" (masa) 20 - zasilanie kamery "+" 21 - ekran (masa) sygnału video Edytowane 23 Maja 2019 przez witton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mymlok79 Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Cześć! czy musiałeś to ustrojstwo w jakikolwiek sposób aktywować, czy podpiołes i zadziałało? Marek W dniu 23.05.2019 o 17:13, tomakur napisał: Schemat mam ale opisu nie mam przy sobie jestem w pracy jak znajdę w domu to podeślę NAV3G3.pdf 64 kB · 52 pobrań Czy masz umiejscowienie i opis kostek R2 oraz R372? Mam scIII po FL i niestetu schematy, które posiadam nie mają tego modelu ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 18 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2021 W SCIII instalacja R-link jest trochę inna niż w M III. Inne nazwy kostek i ich umiejscowienie. 0035_A3.PDF S16.PDF S35.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 17 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2023 W dniu 18.08.2021 o 10:44, mymlok79 napisał: Cześć! czy musiałeś to ustrojstwo w jakikolwiek sposób aktywować, czy podpiołes i zadziałało? Marek Czy masz umiejscowienie i opis kostek R2 oraz R372? Mam scIII po FL i niestetu schematy, które posiadam nie mają tego modelu ;-( Tu jest temat o dołożeniu nawigacji R-Link do Scenica 3 wraz ze schematami. https://[ciach]-forum.pl/Watek-R-Link-wymiana-z-TomTom-Live-na-R-Linka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi