OptimusPrime Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Witam, może ktoś kupił dobrze pasujące dywaniki gumowe na przód jak i tył renault megane ii 1.6 16v 2004 r. Proszę o podpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 (edytowane) Ja do megane II, scenica II i koleosa kupowałem oryginalne dywaniki gumowe w tym sklepie: http://www.skleprenaultwarszawa.pl/. Cena ok. 200 zł może wysoka, ale nie kupujesz tego co miesiąc. Jedyną ich wadą są, wg mnie niskie ranty i zimą woda może wylewać się na wykładzinę. Zaletą jest super dopasowanie, a w koleosie mają nawet zatrzaski dopasowane do oryginalnych kołków w podłodze. Tu masz link, nawet tańsze: http://www.skleprenaultwarszawa.pl/pl/p/Dywaniki-gumowe-RENAULT-MEGANE-II-kombi-oraz-sedan-oryginal/1671 Edytowane 22 Lipca 2018 przez Yetiq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 25 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2018 U mnie te oryginalne trzymają się już 10 lat, stan przyzwoity, jeżdżone zima/lato. Są niskie na brzegach, ale tragedii nie ma. Wg mnie dobra cena jest, no i jest piąty dywanik na tunel z tyłu (u mnie brak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudson Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 (edytowane) Rezaw plast robi gumowe dywaniki z rantem dedykowane do poszczególnych modeli. Nie żadne uniwersalne do 10 aut tylko typówka do meganki. Koszt na ich stronie 130 a na allegro około 100. Polecam . Mam je w każdym aucie, nie śmierdzą gumą i są w 3 kolorach nawet . Mają też maty do bagaźnika. Edytowane 26 Lipca 2018 przez chudson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OptimusPrime Opublikowano 26 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Bardzo uprzejmie dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Tylko te dywanik oryginalnei potrafią ślizgać się. Raz zdarzyło mi wszedł pod pedałami i nie mogłem wcisnąć pedał gazu do końca przy wyprzedzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 To prawda, ja się przyzwyczaiłem i co jakiś czas go podciągam (da się żyć, nawet da się przejechać 1000 km jednorazowo) - niestety w Megane II nie ma stoperów fabrycznych. Co do Rezaw Plast - mam w Megane III, są bardzo fajne, polecam, ale mogą niszczyć buty (tył prawego), bo są dosyć "ostre", tzn. bardzo antypoślizgowe. Maty również stosuję Rezaw'a (do bagażnika), w obu autach - są bardzo fajne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 26 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2018 Ja w gumowych na zimę mam dwustronną taśmą doklejone od spodu kilka dłuższych pasków rzepów, zaskakująco dobrze się to trzyma. Czasem się przesunie, ale głównie wtedy, gdy jak bomba wpadnę do samochodu w zimowych, ciężkich buciskach. Swoją drogą mam gumiaki od Laguny I, w spadku po aucie przyszłych teściów. Nie wiem czy to były uniwersalne czy dopasowane do auta, ale całkiem dobrze pasują do MII Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sarna1 Opublikowano 28 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2018 Dnia 22.07.2018 o 11:23, Yetiq napisał: Ja do megane II, scenica II i koleosa kupowałem oryginalne dywaniki gumowe w tym sklepie: http://www.skleprenaultwarszawa.pl/. Cena ok. 200 zł może wysoka, ale nie kupujesz tego co miesiąc. Jedyną ich wadą są, wg mnie niskie ranty i zimą woda może wylewać się na wykładzinę. Zaletą jest super dopasowanie, a w koleosie mają nawet zatrzaski dopasowane do oryginalnych kołków w podłodze. Tu masz link, nawet tańsze: http://www.skleprenaultwarszawa.pl/pl/p/Dywaniki-gumowe-RENAULT-MEGANE-II-kombi-oraz-sedan-oryginal/1671 Też mam w 3ech renówkach oryginalne. Nie wiem ile musiałoby się wnieść śniegu do samochodu żeby cokolwiek się z nich wylało. Oyginalne są świetne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu83 Opublikowano 27 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2018 Witam Odświeże temat bo jestem na etapie poszukiwań gumowych dywaników. Oprócz Rezaw-plast jeszcze jakieś inne są godne polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JeanLuc Opublikowano 11 Grudnia 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2018 Czy ktoś wie czy da radę zamontować stopery w wykładzinie we własnym zakresie? Dywaniki, które mam mają niby jakieś szpilki na całej powierzchni spodu ale często się przesuwa do przodu i w bok, gdy wysiadam z auta. Ktoś coś takiego już kombinował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi