Grzechu199 Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Witam, miałem ostatnio sytuację, że walnęło coś podczas jazdy z tyłu samochodu, wyszedłem z auta,ale nic nie było widoczne. Wczoraj ruszałem spod bloku i znowu usłyszałem walnięcie i tym razem zauważyłem, że auto "siadło" z tyłu tak że chowają się koła w nadkole. Podniosłem auto i koło się nie opuszcza wgl w dół tylko idzie do góry z autem, jak weźmie się belkę w rękę i użyje troszkę siły to można poruszać nią. Czy amortyzator nie powinien wypychać jej w dół? Chyba to nie jest normalne żeby można było poruszyć belką i amortyzator mógł się ruszać? Wycieku żadnego nie widać, ale mogły być gazowe. Amortyzatory będą do wymiany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 21 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2018 Niestety amorki na tyle nie mają wpływu na wysokość auta. Możesz je w ogóle wywalić i wysokość się nie zmieni. Tę reguluje się poprzez drążki skrętne. Zapewne któryś drążek strzelił i dlatego auto siadło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu199 Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 A jak to można sprawdzić? zastanawia mnie tylko dlaczego można było tak łatwo ruszyć amortyzator... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 A nie jest wylany? Jak nic nie trzymają to mogło się to przyczynić do uszkodzenia drążków skrętnych.Kiedyś w sc I ułamał mi się amorek przy dolnym mocowaniu i nie wpływało to na wysokość auta, także nic innego ta nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu199 Opublikowano 22 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Nie jest wylany. Ile może kosztować regeneracja belki z wymianą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 5-7 stówek belka regenerowana? Tak mniej więcej. Mowa o pełnej regeneracji, czyli wymianie wszystkich elementów eksploatacyjnych, a nie tylko uszkodzonego. Jeśli nie chcesz z autem wkrótce się rozstawać to według mnie warto zrobić pełną regenerację, a nie tylko naprawę danego uszkodzenia. Odradzam kupowanie belek używanych. Trudno ocenić jej stan wizualnie, dopiero po montażu na aucie wychodzą kwiatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 22 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2018 Kolega robił. Z wymianą całego osprzętu na nowy zapłacił 1800,- Trwało to 6 godzin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu199 Opublikowano 23 Lipca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 Aha. No właśnie chciałem zrobić i sprzedać, bo jestem na etapie szukania nowego auta kurde dużo trochę... myślałem, że skończy się na samej wymianie amortyzatorów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 23 Lipca 2018 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2018 W osprzęcie były nowe amorki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi