czik3n Opublikowano 28 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2018 Witam, mam problem.. wsiadam dziś do auta by odwieść kierowce do domu, a tu meganka dziwnie piszczy. Na wyświetlaczu zero błędów więc uznałem, że coś jej się pomieszało w stykach przyjechałem do domu, z ciekawości zapaliłem raz jeszcze i uwaga TO SAMO :D. Sprawdziłem, wychodzi na to, że dzieje się to po włączeniu zapłonu... podejrzewam, że winny jest tu LPG ( STAG300) ale ręki uciąć sobie nie dam, jeśli to LPG może ktoś miał podobnie?. Jeśli to nie LPG to co dzieje się z autem ? na gazie jeździ nie szarpie ani nic złego się nie dzieje. IMG_3903.MOV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
droopy Opublikowano 29 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 (edytowane) Poczytaj sobie instrukcję swojej instalacji LPG, z tego co pamiętam masz ją od niedawna. Podejrzewam, że gazownik w sterowniku ustawił brzęczyk, który ma po jakimś tam przebiegu przypominać o konieczności przeglądu/serwisu. Może nawet zrobił to przez przypadek. Edytowane 29 Września 2018 przez droopy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czik3n Opublikowano 29 Września 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Września 2018 Kurde, aż pójdę zobaczyć bo z tego co patrzyłem jakies 2 tyg temu po powrocie z Anglii to właśnie zostało mi +- 1k km do przeglądu wiec faktycznie może to być to . Swoją drogą żeby nie zaśmiecać wiecie gdzie dostanę uszczelki okienek "tylnych" bocznych w coupe ? pasuje mi obie wymienić bo przy malowaniu dachu ( idzie w czerń) chciałbym je wymienić bo jedna jest jakaś taka nie za ciekawa, niby nie puszcza, ani nic ale wolę to zrobić że względów estetycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 30 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2018 pisk zgrozy a dokładnie to pisk przypominający o serwisie EL PE GIE ;) lub o braku gazu w butli. W tym ze przy zapłonie to jest info o przeglądzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi