Colt1255 Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Witam. Jakiś miesiąc temu miałem przypadek, że auto rano odpalało, ale po chwili samoczynnie gasło. Zaskoczył dopiero za 4 razem. Po tym problem ustał, uznałem, że może wina paliwa. Był to jednorazowy przypadek. Minął miesiąc, dzisiaj wstaję do pracy i.. ten sam problem, z tym, że przy jeździe czuć jakby silnik się delikatnie dławił. Dużo ciężej było mi ruszyć, bo delikatnie szarpało...Przejechałem tak 70km, ale pod koniec trasy objawy szarpania ustały i auto jechało całkiem normalnie.. No i teraz mam zagwozdkę.. o co tu chodzi? Paliwo leję na BP, na rezerwie nie jeżdżę.. cewki sprawne, bo sprawdzałem, świece nowe. Miał ktoś może taki przypadek? Edytowane 1 Października 2018 przez Colt1255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Zbawienne może okazać się zwiększenie dawki paliwa podczas rozruchu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 1 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 Zalecam; - kontrola/wymiana filtra powietrza, - kontrola czystości i suchości cewek i ich gniazd. Mało widoczna wilgoć i pojawiają się problemy w pracy silnika. Silnik potrafi chodzić jak traktor, szarpać, mulić, nierówno pracować, jeżeli cewki są zawilgocone. Najbardziej zawodne są cewki Sagem - koniecznie do zmiany na markę beru, - kontrola czystości głowicy map sensora oraz jego szczelność montażu, - czyszczenie przepustnicy i wymiana oringów, - czyszczenie styków czujnika temperatury płynu chłodzącego, - jeżeli było dużo jazd po mieście i na krótkich dystansach, przegonić auto na wysokich obrotach celem przedmuchania katalizatora. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colt1255 Opublikowano 1 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2018 (edytowane) Dobra, po przestygnięciu silnika poszedłem odpalić auto ponownie. Gaśnie po odpaleniu. Nie daje nic wciśnięcie gazu i trzymanie na obrotach. Po prostu samoczynnie się wyłącza. Sprawdzę jutro czujnik położenia wału.. Edit: PROBLEM rozwiązany: Po podpięciu pod kompa wywaliło błąd czujnika położenia wałka rozrządu. Po wymianie, auto odpala normalnie. Do zamknięcia. Edytowane 2 Października 2018 przez Colt1255 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Silverek Opublikowano 2 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2018 @Colt1255 cieszę się, że szybko udało Ci się uporać z problemem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi