jurus18 Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 Witam, Mam problem, że jadąc z góry na biegu lub na luzie zaczyna mi po pewnym czasie migać kontrolka check engine i silnik zaczyna pracować nie równo po dodaniu gazu. Po zatrzymaniu i zgaszeniu silnika wszystko wraca do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onomatopeja Opublikowano 5 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2018 no spoko po tym opisie moje fusy z kawy mowią mi że jest jakiś problem z autem... -_-' a tak na poważnie to podpiąc komputer i zobaczyć jaki jest błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 6 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2018 (edytowane) Ze wstępnych czynności należy ; - zatankować do pełna na sprawdzonej stacji, - przegonić auto na wysokich obrotach na odcinku ok.100 km, - ograniczyć ilość jazd po mieście, Wymienić prawdopodobnie; - filtra powietrza, - świece oraz zmniejszenie szczeliny elektrod do 0,7 mm, - cewki muszą być suche, czyste, bez rys, polecane to marki beru, Przeczyścić; - map sensor oraz zachować jego szczelność, - przepustnicę oraz wymienić oringi, - klemy i czopy biegunów akumulatora, - zadbać o suchość i czystość złączy, wtyczek, mas. Edytowane 6 Października 2018 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurus18 Opublikowano 7 Października 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2018 Przegonienie go po autostradzie z prędkością 140 km/h na chwilę obecną pomogło, i nie zapala się kontrolka check engine. Myślałem, że problem zamulania się silnika w mieście dotyczy tylko diesli. Jakie świece polecacie do samochodu z instalacją gazową? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Jak masz gaz to auto przeganiaj częściej, żeby się pozbywać wody z wydechu. Ja u siebie mam tak stromy wyjazd z hali garażowej, że przegazówka przy wyjeździe mi wystarczała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 8 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2018 Dnia 6.10.2018 o 07:23, Andrzej-2010 napisał: - przegonić auto na wysokich obrotach na odcinku ok.100 km, Zalecałem przegonić na wysokich obrotach a nie z prędkością 140 km/h. Obserwuj obrotomierz. 20 godzin temu, jurus18 napisał: Przegonienie go po autostradzie z prędkością 140 km/h na chwilę obecną pomogło, i nie zapala się kontrolka check engine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi