Krzy71 Opublikowano 25 Listopada 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Czyli wychodzi na to że trzeba dla spokoju to koło wymienić . Jak rozumiem koszt robocizny taki jak przy rozrządzie mnie czeka . Pozostaje pytanie czy coś jeszcze obok KZFR muszę wymienić w zasadzie wszystko zostało powymieniane ostatniej naprawie . Niechciałbym czegoś znowu przeoczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jabrze Opublikowano 25 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2018 Skoro wszystko niedawno wymienione to wystarczy sam pasek, ale przed tą decyzją podmień na sprawny elektrozawór sterujący, bo on otwarty również może wywoływać taki efekt. Trzeba się upewnić, który to element, żeby nowe koło przetrwało jak najdłużej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzy71 Opublikowano 24 Marca 2019 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2019 Witam. Dziękuję wszystkim za pomoc i porady . Co prawda terkotanie pojawiało się raz na tydzień ale któregoś dnia stwierdziłem że coś z tym trzeba zrobić . Pojechałem do mechanika , zleciłem wymianę KZFR i wszystko wydaje się być OK. Nie terkota, pali od pierwszego i auto jest mocniejsze . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teanshin Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Czy do tej pory jest wszystko ok? Mam teraz u siebie podobny problem. U mnie jest tak że od razu auto gaśnie, może tak być ze 2-3 razy. Czasem kilka dni nic się nie dzieje potem problem powraca z rana. Jeszcze napomknę że przy 4k obr. auto trochę przerywa/dławi się. Rozrząd wymieniony 20k temu ale nie wiem czy z kołem bo nie ja to robiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzy7 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Witam. Cały czas wszystko jest w porządku. Pali od pierwszego nic nie terakota. Co do gasniecia przy porannym odpalaniu to może być przycinajaca się przepustnica. Zauważyłem że najlepiej ją czyścić raz do roku to niema problemu z porannym odpalaniem. U mnie niechcial zapłać rano szczególnie w okresie jesienno zimowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Warto przed wymianą KZFR wykonać wymianę oleju na olej w pełni syntetyczny, np ; Mobil1/0W40 , " Zrobiłem od wymiany 2 tysiące kilometrów i hałasy ustały, ucichły lub w ogóle ich nie ma, tak czy inaczej z kabiny ich nie słychać " - napisał shine ; Terkotanie w zakresie 2200-3000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teanshin Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Cześć, dzięki za odpowiedź. Miałem na myśli że przy porannym odpalaniu czasem "zaterkocze" i zgaśnie, jak od razu dodam trochę gazu to terkotanie ustaje po 2 sek. i jest ok, przez resztę dnia też. Ja mam wrażenie że ten odgłos dobiega właśnie gdzieś z okolic przepustnicy, przy podszybiu, nie rozrządu. Tak jak by jakaś zębatka lub coś podobnego obracało się bez smarowania. Nawet nie potrafię tego dobrze wytłumaczyć, udało mi się to nagrać ale w telefonie nie bardzo to słychać także nie będę wrzucał . Auto jeździ na lpg od 8 lat więc przepustnica może być przybrudzona, nie mam pojęcia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzy7 Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 Jeżeli jest to podobne do hałasu jak w filmiku z linku To jest kzfr. Ja miałem takie objawy, w ekstremalnych przypadkach też potrwfil wyskoczyć klucz serwisowy i alarm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teanshin Opublikowano 17 Maja 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2019 To jest dokładnie ten sam dźwięk, dzięki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kitka Opublikowano 23 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2021 Witam mam megane 3 2010 rok 1,6 16v..Mam problem, przy odpalaniu 2s coś stuka.Wymieniłam cały rozrząd elektrozwor olej i filtry..Po tygodniu przy odpalaniu znów słychać 2 sekundy stuki..Czy ktoś może poradzić co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 24 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2021 Dnia 23.02.2021 o 17:10, Kitka napisał: stuka.Wymieniłam cały rozrząd elektrozwor olej i filtry.. A koło (KZFR)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi