Paco91 Opublikowano 7 Listopada 2018 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Witam wszystkich, proszę o pomoc gdyż mam dylemat odnośnie zakupu opon w megane 3 coupe z felgami 17 cali (jak na zdjęciu poniżej). Mam możliwość zakupu kompletu opon 225/55/17. Czy te opony nie będą "ocierać" w czasie jazdy i obciążenia pojazdu o nadkola? Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 odkopuje temat, ktoś próbował wsadzić podobny rozmiar opon ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 To ponad 6% wiecej niż nominał. Ponaf 4cm na średnicy. Za duża różnica w stosunku do standardu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Tyle że te 4 cm dzielisz przez dwa bo drugą połową zwiększa prześwit. W zasadzie pytanie nie brzmi czy to za dużo czy nie tylko czy nie będzie obcierac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Komarek Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 Przymierz. 225 wchodzi. 2cm na profilu to bardzo dużo. Jaki jest tego sens skoro nowe dobre gumy 225/45/17 to ok900 zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin88 Opublikowano 13 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2019 No pewnie ostatecznie dla pewności będzie trzeba założyć coś założyć na próbę przed zakupem. Ale teraz mierzylem i mam 7 cm pomiędzy opona a karoseria nadkola. Wydaje mi się to dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi